Regeringens svek mot djuren!

Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Regeringen har inget intresse av djurfrågor – det kan man helt klart konstatera. Att minkfarmarna i Sverige får vara kvar är rent pinsamt och samtidigt fruktansvärt! Här en bild från Sveriges Radio på en mink i en svensk minkfarm: Vilken tjusig donna kan bära det djurets päls med gott samvete!? 🙁
Regeringen kan tydligen föreslå ett antal personer i vårt land som bör ha som ”rättighet” att få köpa en päls! 🙁

 Att regeringen även struntar blankt i rovdjuren i vårt land det har ju framkommit länge. Idag förstår jag mer av detta! Läs HÄR vad juristen Jesús Alcalá skriver i DN! Rubriken lyder:

”Hur kan Jägareförbundet vara folkets opartiska ombud?”

Citat ur artikeln: ”Dubbla budskap. Varje år får Svenska Jägareförbundet miljoner av staten för att tillhandahålla ”objektiv information” i jaktfrågor. Samtidigt skriver några av förbundets viktigaste makthavare på förbundets hemsidesblogg texter som är ett enda slagfält. Formu­leringar som ”man skiter fett i vad myndigheterna säger” blandas med ”mandom mod och morske män finns i gamla Sverige än”. Detta är en påminnelse om det omöjliga att låta ett särintresse verka som ett ombud för det allmänna, skriver Jesús Alcalá.”

Opartiska ombud för regeringen?

Opartiska ombud?

Jägarförbundet talar om ”rekreationsvärden” som går förlorade när de inte får jaga t ex björn…

Nu förstår jag mer varför jag blir hotad av människor när jag säger att jag tycker debatten verkar sned. När jag påminner om att alla djur borde ha rätt att leva och djuren själva sköter naturens balans bäst – äta eller ätas.

Nu inser jag också varför Jägarförbundet i Västmanland håller möten för allmänheten där det uppmanas att ta lagen i egna händer när de vill utrota vargen. (Det är polisanmält!) Vårt läns jägareförbund har självsvåldigt bestämt att i Västmanland har vi nolltolerans vad gäller varg! ???

Det handlar om pengar för särintressen bekostade av regeringen! Och mycket pengar! Närmare bestämt 50,5 miljoner kronor i statsbidrag!

Tack Jesús Alcalá för att din granskning! Jag hoppas verkligen på svar, kommentarer men också åtgärder mot Jägareförbundet från regeringshåll! Artikeln läser du HÄR!

SKAMLIGT!!

 

 

 
 • Kurt

  Jasså du tror på Jesus du. Att DN släppte in honom på debattsidan är ett lågvattenmärke.
  Jesus Alcalá har suttit i fängelse för grovt ekobrott. Han förskingrade biståndspengar för svenska Amnesty !!! 1,3 milj. la han beslag på. Dessutom är han mytoman som ljugit om titel och ursprung. Det är bara googla på hans namn och se utförlig artikel på Aftonbladet.
  Pengar som Jägarförbundet får kommer bla. från statliga jaktkort.
  C:a 260 000 jägare betalar årligen 300 kr.
  Det är Naturvårdsverket som handhar det.
  Såg att du tyckte det va ynkligt av jägare som inte ville ställa upp på eftersök och få sina hundar uppätna av varg el skadade av viltsvin.
  Vad ett eftersök innebär i risk för både hund och jägare har du ingen aaning om.
  Förra året dödades en kvinnlig jägare av en bil vid vägkanten vid eftersök i mörker. Såna risker för ynka 700 kr ( före skatt ).
  Dessutom är det helt frivilligt att ställa upp, ingen lagbrott att neka.
  TA REDA PÅ FAKTA innan du gör dina påhopp.

 • Clara

  I morgon tvingas DN ta tillbaka vad Jesus har skrivit:)

 • eva

  Läste nyss en underbar intervju som en journalist i tidningen Jakt o Jägare gjort med den ansvarige för DNs debattsida. Snacka om att få krypa till korset med svansen mellan benen. Fy f-n för Jesus Alcalá. Han påstås bl a ha gett mytomanin ett ansikte.

 • Djuruppfodare

  Är det nånting som regeringen har svikit så är det löftet innan dom kom till makten att vi skulle få ha ”bara” 210 vargar i Sverige. Det löftet har dom brutit med råge. Det ansvarar även Sv Rovdjursföreningen för som anmälde Sverige till EU. Det är alltså den svenska landsbygden som regeringen svikit.

 • Krister

  På vilka möten har svenska jägareförbundet uppmanat allmännheten att ta lagen i egna händer? Glöm inte läsa DN:s rättelse i dag pga av de felaktigheter som stod i artikeln.

 • Lokala Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har berättat om ett sådant möte.

 • Peter

  Du kanske inte ska ha så bråttom att citera tidningar eftersom det blir såna här grodor då. DN är inte känt för sina sanningsenliga ledare el debattinlägg. Du verkar bara ha bråttom att få skriva din verklighetsfrämmande blogg varje dag.

Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.