Drug preguntas

Dags att byta däck! Men också tid för utrensning!

ARBOGA, Lokalt, Miljö, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, Västra Mälardalen 2 Kommentarer »

Dubbdäck får användas under perioden från den 1 oktober ända till den 15 april men redan 1 april upphör kravet på vinterdäck. Det betyder bråda 14 dagar för bl.a. den här gummiverkstan! 
Jag byter alltid mina däck hos ”GummiElon” – eller Arboga Däck- & Gummiservice AB – som firman heter egentligen!
Tyvärr finns Elon Larsson inte längre kvar. Han förolyckades under tragiska omständigheter för några år sedan. Tack och lov hade han två duktiga söner som tog över verksamheten och dessa trevliga grabbar gynnar jag mer än gärna!

Här ser vi den ene direktör Larsson! Marcus var ovanligt uppklädd denna dag för att jobba med bildäck men det visade sig att han skulle på en konferens. Iklädd kavaj på verkstan väckte han uppmärksamhet och det ledde till många kommentarer och glada skratt.

För glatt och trevligt är det hos Marcus och brorsan Mattias: Fixa bilar kan de också! Här är min pärla inkörd för däckbyte. Fullt med folk som köade var det igår trots att det är några dagar kvar till 1 april.
Här språkar Mattias med en granne till verkstan – Herr POP själv – från POP:s Kläder som ligger mitt emot.

Två nya däck blev det för bloggaren!  Fort och lätt och bra pris – lägg sen till trevlig pratstund med grabbarna Larsson och deras anställda.

Klicka HÄR för att komma till Arboga Däck & Gummiservice AB! 

Och HÄR för POP:S Kläder!

Utrensning, ja. När jag ändå var i gång tänkte jag åka iväg med alla mina sopor som jag sorterat: Igår var det tisdag och är det inte typiskt – när jag för en gångs skull tänkte åka till ”Återbruket” så var det stängt! En skylt talade om att just tisdagar, förutom söndagar, är återvinningsstationen stängd… Så det fick bli containrarna intill Vilstahallen istället. Sen pantade jag flaskor och burkar på Konsum.

Men idag var återvinningsstationen öppen och de trasiga elljusstakarna liksom glödlamporna kunde slängas på rätt ställe! Klicka HÄR för att komma till VafabMiljö:s hemsida och ”Återbruket”!

  Rensa ut kan behöva göras i trädgården också så här års! Vår jättefina julgran åkte nu till komposten efter att grön och grann prytt trappan invid porten. Jag nändes inte slänga den efter tjugondagknut när den inte barrade ett dugg.  Den fick stå i en hink med vatten vid trappan. 🙂

Dags att räfsa lite gamla fjolårslöv.
När jag drar med räfsan i min lilla örtagård stiger dofter upp av mynta och citronmeliss. Ljuvligt!
Titta vad jag hittade! Den lilla bilen är kvar sen mina barn var små och lekte med Emilie, Robbin, Max och Tom och allt vad de hette de som bodde här i huset en gång.

Våren är härlig.
I en av rabatterna såg jag den här! En rabarberknopp!
Scilla växer snart över allt!
Så vackra och blå!
På taket skrek en mås och jag kunde konstatera att måsarna kommit till stan igen. Då är det snart dags för ”Norsylingen” – norsfiske med håv i Arbogaån!

Livet börjar återvända, naturen vaknar upp igen. I Arboga Tidning läste jag detta idag: Nu har ormarna vaknat” och så en hotfull bild.
Tidningen har varit pigg på att hetsa upp varghatet och man undrar lite stillsamt om det är tänkt att också ormarna ska utrotas från jordens yta, eller i alla fall från Västra Mälardalen...
Det var en väldigt bra insändare i nämnda tidning idag – om att gilla läget och acceptera demokratiskt tagna beslut. Inte hetsa till att ta lagen i egna händer. Läs den i Bbl/AT under signaturen ”Demokrat, Köping” – klicka HÄR!

Sen blogg idag – men den kom! – precis som utlovat! Varje dag – en ny blogg! Välkommen åter!

 

 

 

BLOGG STRAX om bl a GummiElons söner!

Allmänt Inga Kommentarer »

Under eftermiddagen kommer bloggen! Håll ut!Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.