Drug preguntas

Det händer i Arboga! Eller inte… Plus idolbilder på Vilda Wilma!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Miljö, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Igår kväll såg himlen ut så här. Rosa eller röd himmel brukar indikera stormväder och så blev det! Idag piskar vinden på och vimpeln flyger! Grå moln men även lite blått som kan få en att hoppas att solen ändå ska titta fram även idag.

Men vad händer i Arboga då? Tja, man kan stöta på vilda djur inne på ICA om man har tur (eller otur). Bloggaren blev lite rädd när hon såg bakdelen av djuret skymta fram invid brödhyllan. ”- Är det en hund!? – Eller kanske en hemsk varg!!??” Ingetdera – en ren och en ganska död ren. Vilket öde att som ren hamna uppstoppad i en ICA-butik i Arboga…

Annat då som händer? Café Skatan (eller Två Skator) renoveras det på. För att ni ska lokalisera er! Trefaldighetskyrkans torn till vänster liksom det gula av gamla Posten. Rakt fram kistförvaringen hos begravningsbyrån och till höger huset Ahllöfsgatan 10 och längre bort i bild ses en snutt av det blivande cafét. Här lite närmare:
Det både renoveras och byggs till. Så kul det ska bli att se när det blir klart!

Från andra hållet: Det är en stor, rymlig gård som tillhör cafét! Bloggaren såg syrenbersåer och kunde i fantasin hur lätt som helst föreställa sig cafébord med massor av folk, solsken och tårtbitar till kaffet!

 

Grinden är låst men man kan kika in! Bloggaren har en bestämd känsla av att hon kan komma att bli stamkund när cafét har öppnat!  🙂

Annat som man undrar om det är öppet eller stängt är detta: Kakelugnsmakarna på Nygatan. Hur lång tid tar det att montera en kamin egentligen?? Mycket grejer går det åt i alla fall för lokalen är i det närmaste tom – förutom kontoret som ”glömdes kvar”.

Annan verksamhet som definitivt slagit igen är det byggföretag som låg på Östra Nygatan.
Tomt och tillbommat. Vill du etablera dig i lokalerna och sätta lite fart på Arboga – kontakta Byggnadsfirma Lund! Lunds äger det där huset – också…

För övrigt så lever man farligt i Arboga om man är gångtrafikant. Jag har tidigare påtalat svårigheterna att på ett säkert sätt ta sig gåendes till nya Netto. Farligt är det också att korsa Centrumleden här: Så sent som i fredags höll bloggaren på att bli påkörd på övergångsstället. En bilist nerifrån Stureleden stannade lagenligt och jag började gå över. Mitt i gatan fick jag ta ett hopp bakåt när en kvinnlig bilist i en liten blå bil från andra hållet struntade i Zebralagen och bara körde! Otäckt! Skärpning bilister!

Blir du ändå lockad att veta mer om Arboga, flytta hit kanske – gå in HÄRArboga kommuns hemsida!

Annars är våren på gång i Arboga och det märks inte bara ute i rabatterna. Inne hos bloggaren gror chili som satts från frön av frukten innan den hamnade i grytan! Dom trötta orkidéerna har också vaknat till liv! Plötsligt fann jag det här i mitt fönster! Underbart!

Så till sist – på allmän begäran – eller i alla fall med särskild hälsning till ett av hennes främsta fans – Vilda Wilma in action!

Vilda Wilma som kan gäspa på begäran! 😀 Jo, det är sant! ”– Gäspa! ”uppmanar jag – och Vilda Wilma gäspar!
Igen och igen… En så tokig liten kisse! 🙂

Avslutar med en bild på bästa kompisen Curry som också vill vara med och lägga sin näsa i blöt! 😉

Ha en fin dag! Mjau!

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.