Drug preguntas

S som i SOL, SYRIEN och SERIER

Feminism och jämställdhet, Lokalt, Sverige & Världen 2 Kommentarer »

SOL!! Jo, visst! Den strålar för fullt ner på min bakgård! Men före solskensprat lite allvarligare saker…

Syrien! Så fruktansvärt det som pågår i landet! DN skriver idag HÄR om desperata människor som vill ha hjälp att störta sin president. Hur kan man förinta sitt eget folk? Och hur kan världen runt omkring hjälpa när ingen släpps in?

Pinsamt blir det när lokala Bbl/AT i ett reportage 21 februari återger en syriers åsikter: ”Ni får en falsk bild av mitt land”. Mannen, syriern, bor idag i trygga Köping och man undrar ju lite förstrött varför? Varför flydde han från sitt land? Och vad är det för falsk information som media förmedlar?

Tillbaka till solen som kan var nog så falsk den också! Ser skönt ut eller hur?

Men baksidan är den här: Ser falskt oskyldigt ut det också eller hur? Men faktum är att ”Solen tar allt fler svenskars liv”, läser jag i dagens DN. Fler dör i hudcancer än i trafiken i år, skriver Dagens Nyheter. I år beräknas 500 personer i Sverige dö i elakartad hudcancer.

Så det här gäller! På med solbrillorna  och gnid in solskyddsmedel i huden! Det bästa är att inte utsätta sig för solstrålarna alls – i alla fall inte under de hetaste, soligaste dagarna. Då bör man stanna under parasollet!

Läs mer om hur du skyddar dig mot malignt melanom genom att gå in HÄR och komma till Vårdguiden.

Söndagar har jag DN och från den brukar jag knipa lite intressanta artiklar och roligheter. Den här gången var seriesidan en fullträff, tycker jag. Här kommer lite smakprov: Reinfeldts förslag om jobb till 75! 

Om debatten kring könsneutrala benämningar!

Lite mer från feministkanten!

Läs mer om det drabbade folket i Syrien genom att gå in på Unicef HÄR!

Sola med förstånd! Än så länge är det kanske inte så farligt – men troligen får vi mer av sol och värme framgent!

Sista skojigheten för idag!

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.