Drug preguntas

Hells Angels i AIK, justa byggjobbare, krav på djurhållning, Wordfeud och lite annat!

Lokalt, Miljö, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Fredag igen och mars månad är här. Underbart väder och solskenet ska fortsätta över helgen om man nu kan lita på meteorologerna.

Lite uppseendeväckande nyheter som jag ser det kommer här. Först den här mannen som jag läste om nyss på Svenska Dagbladets nätsida: Det är AIK:s nye tränare. Nog blir jag lite fundersam när jag läser att killen har ett förflutet i Hells Angels. ?? Man har hört talas om klubbens inträdesritualer, deras kriminella verksamhet och detta parat med fotboll och den ökända klacken får mig att förundras. Men killen har kanske lämnat det dåliga bakom sig och tagit med sig nyttiga lärdomar för att forma AIK och dess supportrar.
Läs mer HÄR .

Annat som får en att höja på ögonbrynen är när Svenska staten drar in hälften av Eva Bergdahls pensionspengar! Ni minns väl 96-åriga Eva som lämnade Sverige i höstas för att bosätta sig hos sin son i Thailand.   Men den s k garantipensionen ska nu dras in! Det betyder att Eva blir av med 4200 kr i månaden och får 3500 kvar att leva på.
Det bestämmer byråkratiska Pensionsmyndigheten och där ryms naturligtvis varken empati eller  funderingar kring vad en snart 97-årig kvinna skulle komma att kosta i vård och omsorg om hon stannat kvar i Sverige. Svenska samhället i ett nötskal!

Några som ilsknat till ordentligt är de här grabbarna! Aftonbladet skriver så här, citat: ”En grupp med femton byggföretagare i Karlskrona har bestämt sig för att tillsammans och månadsvis skicka ungefär 3 500 kronor till 96-åringen.”
Läs mer på Aftonbladet genom att klicka HÄR!
Läs också HÄR Sveriges Radio Blekinge – varifrån fotot på killarna ovan är taget.

Följ Eva Bergdahls blogg HÄR! Hon bloggar via Sveriges Radios hemsida.

Sverige är ett märkligt trångsynt byråkratiskt land. Regler ska följas in absurdum och om människor ramlar mellan stolarna och blir till offer i systemet är lite spill man får räkna med… 🙁 Fråga mig – jag vet.

Att det går att protestera, göra motstånd och faktiskt få rätt ibland – det visar det här inlägget: Kammarrätten i Stockholm ger Sigtuna kommun rätt att ställa krav på djurskydd vid livsmedelsupphandlingar! Kommunen har använt sig av Miljöstyrningsrådets kriterier när det gäller krav på transporttid till slakt, antibiotikaanvändning och bedövning vid slakt.
Miljöstyrningsrådet är regeringens expertorgan inom miljöanpassad och annan hållbar upphandling. Klicka HÄR för att komma till Miljöstyrningsrådets hemsida!

Artikeln hittade jag i veckomagasinet Dagens Samhälle.  Klicka HÄR för att komma till tidningens hemsida.

Wordfeud då – denna fantastiskt populära fluga! Bloggaren är också drabbad av Wordfeudfeber! Flera vänner har lämnat sina adresser för att jag ska kunna spela med dom i min iver att få spela. Jag vill nämligen ha igång minst 6-7 spel samtidigt. 🙂 Men – jag gillar att spela mot anonyma! Det är en viss känsla att spela med folk man inte har en aning om vilka de är. Kravlöst och enkelt dessutom. Det går att chatta men jag och mina Wordfeudare gör det ganska sparsamt. Det är ju själva spelet som är viktigast!

Här om dagen fick jag dock av en slump reda på vem en av mina motståndare är. Det visade sig vara en ung kvinna långt ner i södra Sverige. 🙂

Vill du veta mer om Wordfeud – gå in HÄR och läs på Wikipedia.

Våren kämpar på – och min snödroppar likaså! Dock upptäckte jag något mystiskt när jag plåtade blommor igår – det här: Vem har varit framme här? Vem håller på att försöka ta sig in under husgrunden? Huset är källarlöst så man undrar ju vad målet är?
Har någon läsare förslag på vad det kan vara för gynnare som gräver i bloggarens rabatt?
Vi har ju  katter så det borde inte vara hur enkelt som helst att fritt gräva i rabatten. Kan det vara en mullvad? Den har ju präktiga små skovlar att gräva med.

Tips mottages!

Avslutar med en Lindströmare – till tröst för dom singlar som tror att en äkta man är lösningen på ensamheten! 🙂

Svårt att läsa?

– Gör du å Kjell en massa saker tillsammans?
– Nä, han gör allt själv. Tittar på sport på TV, dricker öl, rapar, fiser och petar i näsan.

😀

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.