Den lilla människan och äldrevården – om politikerförakt

Allmänt, ARBOGA, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

PolitikerföraktPolitikerförakt!

Vad är politikerförakt och hur uppstår den? Enligt Wikipedia så är det så här:
Politikerförakt innebär misstro mot och förakt för politiker och deras avsikter eller resultat.”

Hur kan den så uppstå – politikerföraktet? Jo, kanske som seriestripen säger ovan. ”Vi står ju inte så nära vanligt folk så vi märker det knappt alls”.

Och så kan det ju vara så här! Inte märka Inte se, inte höra, inte tala! Eller i alla fall inte vilja se och inte vilja lyssna men kanske snacka desto mera… 🙁

Händer I Arboga har stora problem inom äldrevården uppmärksammats de senaste månaderna. I maj månad skrev Arboga Tidning om att fyra ur personalen på Strömsborgs demenscenter stängts av. Se bland annat HÄR!

Den 30 juni skrev tidningen igen – om hemtjänsten i Arboga. Svidande kritik mot hemtjänsten BblAT ”Svidande kritik mot hemtjänsten”. Läs reportaget HÄR!
Bloggaren tog upp det i bloggen den 1 juli – HÄR!

Efter en omorganisation av hemtjänsten råder i det närmaste kaos. Personalen är förvirrad och hur förvirrade brukarna är kan man bara fundera över… ”Brukarna” som är gamla, trötta och sjuka människor i behov av omsorg och tillsyn för att klara vardagen.

Bloggaren har försökt att få en förklaring till omorganisationen men misslyckats. Under tiden fortsätter eländet – nu också med ännu mer förvirrade sommarvikarier som ska sköta de gamla och sjuka!

Nya varje dag Robert Nyberg skildrar situation i Arboga på pricken! Här ur tidningen ”Kommunal”.

Hur kommer då politikerföraktet in här? Jo, det handlar om politikers förnekelse! Om hur man låtsas att allt är frid och fröjd och baktalar den opposition som vill försöka göra någonting åt situationen.

Det kan också handla om överordnad personal som inte förstår eller har makt att göra något åt det hela? Ännu en insändare var med i gårdagens Arboga Tidning:

044

Insändarskribenten är anonym och bloggaren förstår varför! Som gammal och i behov av hemtjänst är man rädd för att ”klaga”. Rädd för att kanske bli illa behandlad efteråt. Som anhörig till den gamla kan man bli förbjuden att påtala oegentligheter av samma anledning. Är man anställd inom hemtjänsten är man rädd om jobbet! Och en vikarie som vill fortsätta jobba kan glömma att ”beklaga sig”!

Hur borde man då göra? Jo, som politiker ska man SJÄLVFALLET ta insändare och anmälningar på allvar!
Huvudet i sanden som en strutsIstället för att vifta bort det och sticka huvudet i sanden som en struts borde man bjuda in till samarbete med de som vill förändra och förbättra!

Vi blir alla gamla en gång om vi får leva! Gäller även politiker!
fria-vardvalet  Hur vill vi då bli bemötta? Vill vi känna riktig omsorg och trygghet? Självklart! Gammal

Istället för att ignorera – ta problemen på största allvar! Förändra och förbättra så att det blir ett riktigt vinna/vinna-projekt! En förändring där alla känner sig delaktiga och där gamla får rätt omvårdnad och trygghet och där personalen får möjlighet att utöva jobbet på det sätt de önskar och bli uppskattade för det!

Socialstyrelsen om äldreomsorgen HÄR kan ni läsa Socialstyrelsens ”Äldreomsorgens nationella värdegrund”.

Trygga händer

 

 

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.