Bye bye vinter! Ombyte förnöjer – gäller väder men också politik och mat!

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Nyheter, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

001 Så här såg det ut igår i Arboga på vårdagjämningen. Kung Bore gick till attack igen men Gumman Tö slog tillbaka! 🙂

Här är lite före och efter bilder!
Igår 072 – idag! Dagen efter

Syrenbersån igår 033
och mer inbjudande idag! 008

027 Igår under en driva. 009 Krokusen idag – tillplattade men vid liv!  Ja, ombyte förnöjer – särskilt om det bytet sker till något bättre.

Då kommer bloggaren osökt in på tidningsartiklar! Ombyte till något bättre, tänker kanske Maria Fredlund som hoppade av politiken förra året. 006 Efter mycket funderande kom hon kanske underfund med att det var svårt att lägga politiken helt på hyllan och beslutade sig för att ge järnet igen men välja ett annat parti av olika anledningar. Från V till Mp.
Mp logga Bloggaren, själv miljöpartist, är säker på att Maria kommer att trivas både med politiken och med gänget i Arboga!
Läs artikeln i Arboga Tidning HÄR! Först med nyheten var Magazin24 och deras artikel hittar du HÄR!
Det kommer att bli ett spännande val i höst! Ombyte förnöjer.

Annat tidningsklipp hittar bloggaren i Coop/Konsums ”Mersmak”. 038 Fast bloggaren känner mer av avsmak än mersmak när hon ser det här kåseriet som förmodligen ska vara lite skojigt. 040 ”Ner med vegetarianer! Heja köttfritt” skriver en ny kåsör – Karin Adelsköld, också komiker som den i förra numret. Då hette kåsören Calle Norlén och tyckte det här var roligt: Calle Norlen Han ville slippa veta var grisar han äter kommer ifrån…  Polens-största-charkfabrik1 Roligt? Smakfullt? Knappast! Gris 🙁
Om det skrev bloggaren den 22 februari – se HÄR!

042 Karin Adelsköld tycker att det är väldigt jobbigt med vegetarianer och verkar trots sin ungdom ha en märklig inställning till grön mat. För att få barn att äta grönsaker föreslår hon att ta med grönsakerna i badkaret. ??
Bloggaren tycker inte det är det minsta konstigt med vegetarisk mat och tycker det är ett märkligt kåseri av en gröna-vågen-dotter.
Adelsköld tycker att vi ska ta bort ordet vegetarian och istället fråga varför vi väljer att inte äta kött. ?? Bloggaren tycker att ordet vegetarian gör just det – ställer en fråga.

Själv hänför bloggaren ordet vegetarian till något positivt! Någon som valt att inte ställa upp på djurplågeriet i köttfabrikerna. DJurrättsalliansen
Sen finns det många andra anledningar – men just den definitionen gör gott i bloggarens hjärta – och mage!
52 gröna måndagar Prova gärna 52 gröna måndagar till exempel! Finns HÄR på Coops kompis Bokus!

På tal om bloggen 22 februari då bloggaren förutom att klaga på Coop/Konsums Mersmaks Calle Norlén också lovordade ICA:s Buffé som var fylld med läckra, gröna rätter.Bloggen lovade att en fråga skulle gå iväg till Tony Wallin, Buffés chefredaktör, om fler reportage från alternativa gårdar.
Det vill säga gårdar där djur har det bra och dessutom slipper transporteras långa sträckor för att dö. Som ett mycket bättre alternativ då någon vill äta kött ibland. Så här svarar Tony, som för övrigt härstammar från Köping:

”Vi ska under kommande åren kolla upp mer om svensk jordbruksproduktion, givetvis gäller det djurproducenter. Exakt hur det kommer att se ut vet jag inte men däremot ATT det ska bli mer av den varan…
Kul blogg du har!”

Heders!!

Avslutar bloggen med en skönare bild än igår! Njut av det gröna! Ombyte förnöjer!  🙂

025

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.