Vågar du äta din mat!? Om mattidningarnas utbud…

Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

Barn äterVågar du äta din mat? Tänker du någonsin på vad du stoppar i dig – mer än vad gäller prislappen?

059 Vi översvämmas av matprogram på TV och i brevlådan kommer tidningar om du handlat duktigt på Konsum och ICA. 042 Bloggaren är riktigt trött på all matinformation som dräller över en och som dessutom är köpt! Med köpt menar bloggaren att ”Mersmak” och ”Buffé” måste tillåta reklam från matindustrin för sina finanser och dessutom förmodligen aldrig skulle våga att utmana desamma! 🙁

Något som fick bloggaren att bli riktigt förbannad och som gör att denna blogg kommer till – är det här ur Konsums tidning ”Mersmak”: 043 Tidningens ”nya matspanare” har inte lusta att höra om svinets släktträd! 🙁
Det vill säga Calle Norlén som den så kallade spanaren heter vill slippa tänka på var grisen kommer ifrån utan bara fläska på med riktigt billigt kött, kan man anta. Gris
Norlén vill inte veta, citat ur tidningen: ”att grisen växte upp på en ekologisk antroposofgård i Visby eller Girona.” (Girona ligger i Spanien och levererar bland annat korvar malda av ekologisk färs, bloggaren anmärkning.)

Polens största charkfabrik Så här ser det ut i Polens största charkfabrik dit svenska bönder numera ”tvingas” skicka sina grisar! Döda grisar

BU CALLE NORLÉN OCH MERSMAK!! 🙁

Det finns utmärkta alternativ om man vill äta kött! Gårdar som har svårt att stå sig i konkurrensen med de stora köttfabrikerna! Leta på dessa! Sök på nätet! Ät sen mindre kött och du kan unna dig att betala lite mer för kött som haft ett bra liv innan det hamnade på din tallrik! Husa Gård utanför Stockholm är ett av alternativen! Klicka HÄR!
Hitta till Husa Gård Husa Gård är ekologisk och har eget slakteri – dvs djuren lever och dör på gården och behöver inte trängas i djurtransporter långa sträckor!

Konsums Mersmak skriver inte någonstans att läsaren ska tänka vilket kött de äter. Här är ett klipp ur en artikel: 049 ”Lyxig vardag” med ”nya favoriten fläskytterfilé”Gris på väg till slakt

046 Vinterpicknick
och Konsum föreslår kycklingspett…Kycklingindustri
050 Även grillad kyckling i en ”minicalzone”….  Kycklingfabrik
Ingenstans heller här står om alternativ. Döda kycklingar

För det finns! bosarp_logo_new Bosarp är en ekologisk gård som säljer kycklingkött! Klicka HÄR!
Så här kan man läsa på deras hemsida: ”Bosarpkycklingen – kycklingen som är ekologisk och KRAV-godkänd. KRAV har regler för djurens vistelse, utfodring och slakt, som måste följas.”

Bosarp_Bosarp-14-150x150 Klicka HÄR för att se vad du kan få tag i Bosarps kyckling! Konsum säljer det om du ber dem beställa hem, enligt uppgift. Detsamma gäller för ICA.

STÄLL KRAV på din handlare! På nätet läser bloggaren att antalet gårdsslakterier ökar – se HÄR! Och på Matlandet.se läser jag att ”Småskaligt gårdsslakteri årets företagsrookie i Skövderegionen”.
Ju fler vi blir som vägrar äta kött från plågade djur – ju mer kommer alternativa gårdar och slakterier att öka!

För att övergå till den andra mattidningen – ICA Buffé har tyvärr samma reklam som Konsum. 044 Glada barn ska sälja pinade fåglar.  048 En 50-talstrendig mora likaså.

Medan Konsum tycker att vi ska äta mer kyckling –   föreslår ICA det här: 054 Lax.

ICA:s Buffé har massor av ”grön mat” i senaste numret! 051

Lite nytänk också! 053 *****  052

Och många sidor ”vegomat”! 055 Underbara rätter från Indien! 056

Vad ser godast ut? Konsums tallrik – 045
Eller ICA:s? 057 Bloggaren vet precis vilken hon skulle välja! Den kryddstarka auberginegrytan förstås!

En eloge till Köpingskillen Tony Wallin som är chefredaktör för ICA:s tidning Buffé! Klicka HÄR för att komma till tidningen! Bloggaren ska be honom ha lite reportage om alternativa gårdar också!
Och FY SKÄMS Calle Norlén och ”Mersmak”!!

Äta

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.