Vågar du äta din mat!? Om mattidningarnas utbud…
Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!Vågar du äta din mat? Tänker du någonsin på vad du stoppar i dig – mer än vad gäller prislappen?
Vi översvämmas av matprogram på TV och i brevlådan kommer tidningar om du handlat duktigt på Konsum och ICA. Bloggaren är riktigt trött på all matinformation som dräller över en och som dessutom är köpt! Med köpt menar bloggaren att ”Mersmak” och ”Buffé” måste tillåta reklam från matindustrin för sina finanser och dessutom förmodligen aldrig skulle våga att utmana desamma! 🙁
Något som fick bloggaren att bli riktigt förbannad och som gör att denna blogg kommer till – är det här ur Konsums tidning ”Mersmak”: Tidningens ”nya matspanare” har inte lusta att höra om svinets släktträd! 🙁
Det vill säga Calle Norlén som den så kallade spanaren heter vill slippa tänka på var grisen kommer ifrån utan bara fläska på med riktigt billigt kött, kan man anta.
Norlén vill inte veta, citat ur tidningen: ”att grisen växte upp på en ekologisk antroposofgård i Visby eller Girona.” (Girona ligger i Spanien och levererar bland annat korvar malda av ekologisk färs, bloggaren anmärkning.)
Så här ser det ut i Polens största charkfabrik dit svenska bönder numera ”tvingas” skicka sina grisar!
BU CALLE NORLÉN OCH MERSMAK!! 🙁
Det finns utmärkta alternativ om man vill äta kött! Gårdar som har svårt att stå sig i konkurrensen med de stora köttfabrikerna! Leta på dessa! Sök på nätet! Ät sen mindre kött och du kan unna dig att betala lite mer för kött som haft ett bra liv innan det hamnade på din tallrik! Husa Gård utanför Stockholm är ett av alternativen! Klicka HÄR!
Husa Gård är ekologisk och har eget slakteri – dvs djuren lever och dör på gården och behöver inte trängas i djurtransporter långa sträckor!
Konsums Mersmak skriver inte någonstans att läsaren ska tänka vilket kött de äter. Här är ett klipp ur en artikel: ”Lyxig vardag” med ”nya favoriten fläskytterfilé”…
Vinterpicknick
och Konsum föreslår kycklingspett…
Även grillad kyckling i en ”minicalzone”….
Ingenstans heller här står om alternativ.
För det finns! Bosarp är en ekologisk gård som säljer kycklingkött! Klicka HÄR!
Så här kan man läsa på deras hemsida: ”Bosarpkycklingen – kycklingen som är ekologisk och KRAV-godkänd. KRAV har regler för djurens vistelse, utfodring och slakt, som måste följas.”
Klicka HÄR för att se vad du kan få tag i Bosarps kyckling! Konsum säljer det om du ber dem beställa hem, enligt uppgift. Detsamma gäller för ICA.
STÄLL KRAV på din handlare! På nätet läser bloggaren att antalet gårdsslakterier ökar – se HÄR! Och på Matlandet.se läser jag att ”Småskaligt gårdsslakteri årets företagsrookie i Skövderegionen”.
Ju fler vi blir som vägrar äta kött från plågade djur – ju mer kommer alternativa gårdar och slakterier att öka!
För att övergå till den andra mattidningen – ICA Buffé har tyvärr samma reklam som Konsum. Glada barn ska sälja pinade fåglar. En 50-talstrendig mora likaså.
Medan Konsum tycker att vi ska äta mer kyckling – föreslår ICA det här: Lax.
ICA:s Buffé har massor av ”grön mat” i senaste numret!
Och många sidor ”vegomat”! Underbara rätter från Indien!
Vad ser godast ut? Konsums tallrik –
Eller ICA:s? Bloggaren vet precis vilken hon skulle välja! Den kryddstarka auberginegrytan förstås!
En eloge till Köpingskillen Tony Wallin som är chefredaktör för ICA:s tidning Buffé! Klicka HÄR för att komma till tidningen! Bloggaren ska be honom ha lite reportage om alternativa gårdar också!
Och FY SKÄMS Calle Norlén och ”Mersmak”!!
Senaste kommentarer