Maktmissbruk i Ankdammen?

Ankdammsnytt, Arbete och rättvisa, ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Namnsdagsbarn, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

Just nu oroar sig många svenskar över utvecklingen i Egypten. Vägen mot demokrati är lång och svår. Sverige är ett av världens mest demokratiska länder – här har folket makten, eller?

Makt kan visa sig på olika sätt. Nu känns det oerhört magstarkt att blanda in Egypten i Ankdammens ”små förtrytelser” – förlåt – men maktmissbruk kan visa sig i stort som smått.

Bärgslagsbladet/Arboga Tidning skrev den 27 juni om fritids- och kulturchefen i Arboga som arbetsbefrias med omedelbar verkan – d v s hon får betalt under den två månader långa uppsägningstiden utan att behöva arbeta –  och får dessutom en årslön (1 år)!
Upprörande – självklart! Att få lön utan att jobba!? Än mer upprörande är kommunalrådets sätt att bemöta frågor genom att ”lägga locket på”.

Citat ur Bbl/AT: ”– Av princip väljer jag alltid att inte kommentera enskilda fall. Det är inte så att vi mörkar, utan det är med hänsyn till inblandade personer, säger kommunalrådet Olle Ytterberg, S.”

Hur kan man säga så?? Hur kan det vara OK att inte berätta vad skattebetalarnas pengar går till? Är det att visa ”hänsyn”? Är inte det ”egenmäktigt förfarande” och maktmissbruk!?

På det sociala mediet Facebook är känslorna i svang och en insändare publicerades också i ovan nämnda tidning den 3 juli. Therése Gustafsson är upprörd över hur hon som kommunanställd lärare uppmanas att spara samtidigt som det frikostigt delas ut pengar till icke arbetande!

Therése nämner, liksom också bloggaren gjort tidigare, det faktum att flera chefer tidigare betalats horribla löner. 2010 tvingades till exempel kommunchef Kenneth Dahlberg att avgå och fick tre (3) årslöner!
Se blogg om det HÄR! Titeln är ”Guldgossarna i Arboga”!
Klicka HÄR för att läsa Therése Gustafssons insändare!

Respekt handlar det inte om om när det handskas så här med kommuninnevånarnas skattpengar! Respekt kan det knappast heller handla om när Vänsterpartiet hänger med på denna ”deal”!! Men har man en gång sålt sig måste man kanske ställa upp…
Att Maria Fredlund (V) hoppade av stora delar av sitt politiska arbete i samband med skandalen borde lända henne till heder – men hon skyller på privata skäl och att hon tänkt hoppa av länge…

”Sådan är kapitalismen
otack är den armes lön.
De´e´ dom rikas paradis men
ingen hör en fattigs bön.

Att Centerpartiet inte har några skrupler i frågan förvånar förmodligen ingen. Liksom OPA är det önskan om makt som styr – kosta vad det kosta vill i förtroendekapital.

Självklart får inte Therése Gustafsson något svar i tidningen från politikerhåll. Det är ju ”locket på”! 🙁 Maktmissbruket fortsätter. Skandal!

Glöm inte bort att det är valår nästa år! De röda (?) klarade sig med en hårsmån förra gången trots Kenneth Dahlbergs miljoner. Hur går det 2014?

Över till annat maktmissbruk!

I senaste tidningen av ”Våra Rovdjur” finns en artikel om Susi.

Vargtiken från Junsele som vägrade flytta!
Snacka om maktmissbruk!! Fyra resor för miljontals kronor blev det när vargen skulle motas bort och hon vandrade tillbaka hem varje gång.
Tidningen visar på en kartskiss vargens resor – fram och tillbaka över landet:
Klicka HÄR för att komma till tidningen på Svenska Rovdjursföreningens sida!

Toppklocka (Campanula glomerata), heter blomman bloggaren undrade över igår!

Odla.nu har berättat detta liksom att blomman också går under namnet Byaskvaller” för sin snabba utbredning. 🙂

Esaias och Jessika heter dagens namnsdagsbarn! Grattis!

Sen blogg idag och det beror på att bloggaren kom igång sent!

Precis som Curry här på bilderna var det SÅ skönt att sova länge idag på morgonen (läs: förmiddagen…) 🙂

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.