Guldgossarna i Arboga och om böcker på G!

Ankdammsnytt, BÖCKER jag läst, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Kommentera!

Plötsligt har dagen bara runnit iväg och ingen blogg har skrivits – än. Jag tröstar mig dock med att det blev två bloggar igår! Här kommer i alla fall bloggen, och en rätt saftig sådan, så här inför fredagsmyset. Vi börjar bakifrån med böckerna! Tar det saftiga sist…

Fredagsmys med böcker är väl helt OK! Bloggaren försöker hinna läsa några kapitel allt emellan ur Torgny Lindgrens ”Minnen”. En bok jag verkligen rekommenderar. Fylld av burlesk humor och ögonblicksskildringar från Västerbotten på 1940-talet och såväl före som efter.

En annan bok som ligger och väntar är ”Ät mig” av Agnès Desarthe. Så här beskrivs boken på Adlibris hemsida:

”Myriam, en vilsen men kreativ kvinna i fyrtioårsåldern, öppnar restaurang i ett försök att ge sig själv en ny chans och lägga bakom sig den skamliga hemlighet som ödelade hennes tidigare liv. Restaurangen, där hon både bor och arbetar, heter ”Chez moi”, Hemma hos mig. Den blir en plats där hon kan experimentera fram nya och spännande skapelser baserade på lika delar dröm och verklighet och med smak av henne själv. I sitt slit vid kastrullerna för hon en dialog med levande och döda, nya vänner och fördrivna spöken och fram växer en doftande och berusande lovsång till livsglädjen och möjligheten att gå stärkt ur katastrofer.”

Sen har jag köpt en ge-bort-bok av lite särskild sort. ”Mamma – boken om ditt liv” är en bok för mammor att fylla i med anteckningar, minnen och bilder. Sen är det meningen att boken ska ges till mammans barn.

Jag tycker det låter som en jättebra idé för att bevara lite familjehistoria. Alltså kommer denna bok att fyllas i och så småningom ges bort till ett av mina barn som får dela den med de andra två.

Sen till Arbogas dyra kommunchefer! Saftdags!! Den här stan måste vara alldeles speciell i sin syn på kommunchefer och hur man hanterar sådana! Det är bara 5 månader sedan bomben slog ner om att den dåvarande kommunchefen Kenneth Dahlberg skulle sluta och samtidigt få tre (3) årslöner! Klicka HÄR för att komma till Bbl/AT från dagarna före valet 2010!

Nu är det dags igen för en liknande gosse! Jerker Parksjö heter Arbogas nye kommunchef som enligt Magazin24 tillträder tjänsten i maj! Denne 58-åring har redan tidigare skapat rubriker som ”Guldregn över Jerker Parksjö” i tidningen Folket.

Nynäshamnsposten skrev så här om sin nye chef (han tillträdde som kommunchef i Nynäshamn 2009!!):

”Nynäshamns nya kommunchef Jerker Parksjö har orsakat stor debatt i Eskilstuna där han tidigare var kommundirektör. Parksjö fick två årslöner i avgångsvederlag, trots att han slutade frivilligt. Dessutom skedde ingen avräkning när han började sitt nya jobb, vilket innebär att han kvitterar ut dubbla löner under sina första år i Nynäshamn.”

Olle Ytterberg, kommunstyrelsens ordförande i Arboga, säger så här om valet av Parksjö till Magazin24: ”- Jerker Parksjö stämmer mycket väl överens med den profil vi tagit fram för tjänsten.”

Tror jag det! Guldgosse han också! Även om Kenneth Dahlberg slår Jerker Parksjö med en årslön! Dahlberg fick tre årslöner och Parksjö ”bara två” då de avgick från sin resp post som kommunchef! (OBS! Bilden visar inte Dahlberg och Parksjö utan två andra guldklädda personer).

Tja, vad ska man säga? Arbogas guldgossar, Gäddgården 1 – här har vi en kommun med pengar! Eller inte…

Själv är jag glad om jag kommer till Säffle och får en kopp kaffe! God kväll!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.