Drug preguntas

Storm i ett vinglas

Caféer och matställen, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

DN Söndag brukar vara en källa till blogginlägg och så även denna gång! I gårdagens DN fanns denna, i mitt tycke, märkliga artikel:

Under vinjetten ”Kropp & Själ” uppmanas folk att försöka sig på ”vita perioder”, d.v.s. avstå från alkohol en månad eller två per år.

Ann Hellströmer i artikeln berättar att ”den vita månaden påverkar inte livet i övrigt” och numera vet vännerna när det är dags för Anns avhållsamhet.  ???

Artikeln ger tips också! ”Så klarar du en vit månad”

Forskaren Kent Jonsson föreslår bl.a. att du ska vara ”öppen mot din omgivning med dina planer”, kanske genom att ”sluta avtal. Super inte du så super inte jag, eller? ???

 Ann själv tycker att du ska avstå från att gå på kalas om det är första gången du ska ha en ”vit månad”.    ???

Artikeln är alltså inget komplement till något tolvstegsprogram utan vänder sig till en allmänhet. Mellan raderna förstår man:utan alkohol – inget kul!

Läser man vidare så ser man att en vit månad gör varken till eller ifrån. Studier i England visar att effekten är ringa.
Fred Nyberg
, professor i beroendefrågor vid Uppsala universitet, säger att för en person som redan idag dricker för mycket kan en vit månad ha motsatt effekt. D.v.s. man väntar ut månaden och kompenserar sen med ännu högre konsumtion.

Kanske är detta ett bekymmer för storstadsbor?? Själv har jag inga som helst problem med vita perioder. Och jag skulle aldrig i livet tacka nej till en fest bara för att jag inte får dricka sprit!

Artikeln i DN tarvade en insändare som nu gått iväg! Publiceras den ska jag låta er få veta det. 🙂

Tyvärr hittar jag inte artikeln på nätet men vill du istället nyttja ”välsignat vatten” kan du läsa om det i DN HÄR!

Annat i DN Söndag var Hotellpatrullen som liksom jag själv gjort ett besök på Österlen! Gästgiveriet ligger invid Brösarps backar, stället jag också besökte för en vecka sedan. Och jag ser att ”äggakagan” serverades på fat som jag själv haft till försäljning! ”Lilla Husets Keramik” är numera stängt men jag har en del gods kvar för egen del.

Recept på ”äggakaga” på skånskt vis får du HÄR via Receptcentralen!

Alfhild och Alva har namnsdag! Alfhild hör väl till de ovanligare namnen i nutid. 610 kvinnor har det som tilltalsnamn enligt Wikipedia och bara fyra (4) flickor fick 2003 namnet men då inte som tilltalsnamn.
Alvor finns det flera av och jag vet några stycken! När jag hör namnet Alva tänker jag på hembiträdet i filmen Madicken från 1980! Söta Alva spelades av Lis Nilheim.

Grattis Alfhild och Alva!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.