Storm i ett fostervattenglas…

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Birgitta Ohlsson (Fp) ondgör sig över EU:s direktiv att låta kvinnor obligatoriskt vara lediga 6 veckor efter förlossningen. Hennes inlägg är naturligtvis väntat – jämställdhetsivrare som hon är och dessutom själv blivande mamma.

Men kan det inte vara så att 6 veckors obligatorisk ledighet för mammor efter förlossningen bör ses som ett stort framsteg för de kvinnor inom EU som inte tillåts vara lediga över huvud taget efter en förlossning? Där att begära föräldraledighet automatiskt innebär att få sparken. D  v s direktiv av detta slag borde applåderas i solidaritet mellan oss kvinnor.
Formuleringen  kanske kunde ha gjorts annorlunda men annars tycker jag att 6 veckors ledighet ”av medicinska skäl” efter en förlossning känns  rimligt och borde vara självklart!
Vilka föräldrar (läs mammor) kastar sig ut frivilligt i jobb direkt efter att ha fött barn?? Hur bra jobb man än har och hur karriärsugen man än är?  Finns det sådana föräldrar kan man ju fundera på varför skaffa barn över huvud taget om 6 veckor är en så ”big deal” ?
6 veckor är en baggis – storm i ett fostervattenglas.
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.