Lodjur ska utrotas!

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Lodjuret ska också utrotas precis som vargen – så tycker man i Sverige. I dagens lokaltidning finns följande annons: 6 lodjur ska dödas och jägarna får använda det fega sättet med fällor! 6 lodjur i Västmanland! Tänk vad det måste krylla av de skygga djuren här i vårt  län! När jag ser lodjur i trädgården var och varannan dag kanske jag  kan börja tycka att det är lite väl många. Men så är absolut inte fallet!

För några år sedan var jag en tid på Loka Brunn och begav mig varje dag ut i skogen, tyst och försiktigt, i hopp om att någon enda gång se ett lodjur åtminstone på håll. Det hände aldrig. Ändå ska det finnas gott om lodjur just i dessa trakter. Fast ”gott om ” – det kanske är fler än ett (1) i jägares mening.

Lodjur äter främst klövdjur och här nere i våra trakter rådjur men också hare eller skogsfågel är lodjurs föda. Det betyder alltså att rådjuren äts av lodjur istället för att bli prickade av jägarens bössa och därför kräver makthavaren Jägareförbundet och dess medlemmar att lodjur ska utrotas! Samma historia har upprepats om och om igen också vad gäller vargen!

I dessa lömska jägares spår förekommer också olagliga lodjursfällor. Läs mer om det HÄRSvenska Rovdjursföreningens hemsida. Klös- och bitmärken i fällan visar att lodjuret fått vänta länge på den dödande kulan. Avskyvärt!!

Här en bild på en lodjursfälla: Det måste väl framstå som oerhört fegt att gillra fällor för att fånga djur i 2010 års Sverige – när djuret inte ska vara till föda för hungrande utan bara ett sätt för jägare att få som dom vill! Skamligt!!

Gå med i Svenska Rovdjursföreningen genom att klicka HÄR! Gå in HÄR för att komma till Naturvårdsverket och protestera! Och genom att klicka HÄR kommer du till jordbruksminister Eskil Erlandsson som är ytterst ansvarig. Svenska Jägareförbundets sida hittar du HÄR!

Bilden är från Svenska Rovdjursföreningens banner
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.