MORD på barn i min hemstad…

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Mina tankar går denna morgon förstås till händelsen här i Arboga.

Två små barn mördade och en mamma svårt skadad. Hur kan man göra så? Hur kan detta få hända?

Tyvärr är det nästan ”vardagsmat” numera i vårt samhälle – men när det kommer så nära inpå som i sin egen lilla hemstad – känns det mer påtagligt, än mer sorgligt och fruktansvärt.

Vad har två små barn gjort för att få sätta livet till? Med vilken rätt tar någon ifrån dem deras liv och framtid?

Som alltid är det en man med i bilden! Män misshandlar och mördar sina kvinnor. Män dödar av svartsjuka, missbruk, makt, kulturkrockar – you name it! Män mördar sina barn för att ingen annan man ska få ta hans papparoll! Makt och våld går hand i hand!

Tankarna går till mamman som överlevt, men som mist sina två små barn. Hur går man vidare? Hur kommer man igen efter något sådant?

Jag tänker också på alla andra kvinnor och mammor som upplevt samma sak. I Stockholm, Göteborg, Umeå, Malmö – storstäder, småstäder, på landsbygden – över hela Sverige. Över hela världen utsätts kvinnor för misshandel och mord. Och väldigt ofta av en för kvinnan närstående person – en man.

Skänk en tanke till dessa kvinnor och mammor. Skänk en slant till Kvinnojouren i din hemkommun! Påverka genom att aldrig någonsin acceptera detta våld!

img_0499.jpg




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.