Valet – vinnarna och förlorarna

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Efter att ha vaknat rätt sent kastar jag en hastig blick på de stora drakarnas hemsidor som alla handlar om årets första partiledardebatt.

”Statsminister Reinfeldt vill fortsätta sänka skatten” säger DN. Med tillägget: ”Statsminister Fredrik Reinfeldt tecknade tre utmaningar för en ny regering efter valet — full sysselsättning, bättre kvalitet i välfärd och motstånd mot våld och droger.”

Svenska Dagbladet berättar att Mona Sahlin protesterar mot ”oseriösa argument”. SvD:s Göran Eriksson tror att ”Allt står på spel i ödesvalet 2010.”

Kvällstidningarna så. Aftonbladet tycker att ”utanförskapet har blivit större” medan Expressen anser att valet kommer att handla om jobben.

Samma gamla skåpmat, tycker jag. Samma bråk i sandlådan med löften som inte infrias och knivhugg i ryggen.

Själv tror jag svenska folket kommer att tänka på alla sjuka som trots specialintyg från läkare om sjukskrivning kastades ut från folkhemmets trygga sjukförsäkring när de går till vallokalerna i höst.

Sen hoppas jag att väljarna, precis som jag, kommer att minnas alla djur i vanvård i vårt välfärdssverige med Swedish Meat:s ledning som de som sätter gränserna. Där inga gränser finns när det gäller pengar i plånboken.
Och att innan röstsedlarna singlat ner i valurnorna komma ihåg att jägarna i Sverige är de som bestämmer hur vår rovdjursstam ska se ut.

Sveken kommer jag att minnas främst när jag går till  egenvallokal i september. Sveken mot de minsta. Mot de svaga, sjuka, gamla och mot alla de som inte kan göra sin egen röst hörd – djuren.

Sen kan man undra vilket parti som ska få det tvivelaktiga ansvaret att försöka räta upp det sjunkande skeppet Moder Svea. Jag sätter en peng på att den stora vinnaren i 2010 års val blir Miljöpartiet. Med en svår uppgift ur underläge är det dock ett sjävklart val när polarisarna smälter, naturkatastroferna avlöser varandra och en liten del av jordens befolkning  suger ut den andra. Faktum som ter sig gigantiska i jämförelse med 27 skjutna vargar och människor som tar livet av sig för en missad sjukpeng i lilla Sverige – men som hänger ihop i en lång, lång kedja av sanningar om vår planet.




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.