Ute i kylan! Tusentals sjuka kastades ut!

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Köldrekorden avlöser varandra – såväl bokstavligen som bildligt.

-40,8 i Hemavan läser jag och 15-17000 personer är utkastade i kylan!

”Men nu vänder det”, skriver DN, och avser vinterkölden – men hur det går för de tusentals stelfrusna människor som torskat i Försäkringskassans regelverk och nu får känna på bitande iskyla – det kan man undra.

Svenskan skriver idag att ”upp emot 7000 utförsäkrade har inte hörts av” och nu undras det över var dessa har tagit vägen någonstans?? Tja, kanske är dom för sjuka för att försöka vinna ett krig mot Försäkringskassan? För hur ska det gå till? Hur ska en enda sjuk person som viftar med hur många läkarintyg som helst vinna över en maktfaktor som Försäkringskassan som på order av regeringen ska ”snygga till siffrorna”? Som kommenderas att ignorera sjukutlåtanden från specialistläkare för att kunna neka så många sjuka som möjligt ersättning från Sveriges allmänna sjukförsäkran. Det är onekligen skrämmande – även för den mest friska person!

Hur kan ett s k välfärdsland ”tappa bort” 7000 människor? 7000 sjuka människor som hamnat ute i kylan och som nu varken Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen vet var dom tagit vägen. Dom ”har inte hörts av”. Sanslöst!!

En regering måste förstå hur människor och arbete fungerar.
En regering måste se tecknen när arbetsmiljöer blir så slimmade att arbetsbelastningen gör människor sjuka.
En regering måste förstå vilka åtgärder som då måste till och till dessa åtgärder hör inte ”jaga med blåslampa” eller neka sjukskrivning.
En regering måste inse att människor har en vilja att klara sig själva, arbeta och försörja sig men att det finns gränser för vad människor orkar. Och när dessa gränser är överskridna handlar det inte om fusk och bedrägeri!

Vi har inte en sådan regering! En regering som beordrar sjuka ut i jobb genom utförsäkring är en mycket dålig regering. Det är en regering med skygglappar som sopar problemen under mattan. Slår på den som redan ligger.

Vi måste byta regering! Men vi måste ha ett vettigt alternativ att rösta på! Vilket?? (Bildtexten säger: ”Jag är er politiker. Buga er inför mig. Jag vet vad jag pratar om. Tro mig – skulle jag lura er?”)




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.