Obama, miljonerna och vad Lisbeth Salander skulle ha gjort.

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Två rubriker fastnar på näthinnan när jag läser morgontidningarna idag. En världsstor och en nationell.

Barack Obama tog emot Nobels fredspris igår och jag tycker precis som tidigare – det var absolut rätt val!

Nobelkommitténs ordförande Thorbjörn Jagland har sagt om valet av Amerikas president: Om man ställer frågan som Nobel gjorde det blir svaret ganska enkelt: Det måste bli USA:s president Barack Obama. Det är sällsynt att en person i den grad dominerat världspolitiken och inom loppet av så kort tid tar initiativet till så många och stora förändringar som Obama har gjort.
Så sant! Ledaren för världens mäktigaste land har möjligheterna och vill fred. En sådan ledare kan påverka hela vår värld med sina beslut.

Och den nationella nyheten: ”Den avlidne succéförfattaren Stieg Larssons livskamrat Eva Gabrielsson har avböjt de 20 miljoner kronor som författarens bror och far erbjudit henne
Egentligen behövs inga kommentarer till detta. 20 miljoner är ett skambud i sammanhanget. Hittills har Stieg Larssons Milleniumtrillogi sålt i 20 miljoner exemplar bara i Europa och dragit in 130 miljoner kronor.
Dessutom förmodar jag att Eva Gabrielsson ser mer än till miljonerna. Stieg Larssons far och brors sätt att tafsa på det som inte tillhör dem är betydligt värre. Här kommer ord som svek, girighet och känslokyla in.

Skamligt Erland och Joakim Larsson! Jag förmodar att de flesta anar vad Lisbeth Salander skulle ha gjort med dessa ”bad guys”!

Lisbeth Salander foto huvud och ner




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.