Fattigsverige är tillbaka!

Allmänt, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

När det snart bara är en månad kvar tills tusentals människor blir utförsäkrade börjar media intressera sig. DN skriver idag om det som kommer att bli det nya ”Fattigsverige”. Förtidspensionerade ensamstående föräldrarna med barn har ökat från cirka 8.000 till 27.000 under tiden 1991 – 2006, kan man läsa i DN!

Förutom att en väldigt stor  grupp människor kommer att ha minimalt att försörja sig på från den 1 januari 2010 betyder det också att deras framtida pensionspeng blir så liten att de knappast kommer att få några pengar senare i livet heller. Den som varit sjukskriven och haft sjukersättning under lång tid har heller inte kunnat arbetat in pensionspoäng. Nya Fattigsverige alltså!

Dessa fakta är både tragiska och skamliga för ett Sverige som kallar sig välfärdsland. Bakom siffrorna förtidspensionerade står utarbetade människor, främst kvinnor, som gjort allt för att få situationen jobb och familj att gå ihop men stupat. Som tack för det blir det först misstänkliggjorda för fusk och därefter utkastade från sjukförsäkringen!

Allt handlar om makt och pengar! Makten att trycka ner de svaga och makten att sno åt sig pengarna från dom som behöver! Skandal! Vad gör vi åt det??

Här nedan ett citat från Försäkringskassan:

”Reglerna föreslås gälla från och med januari 2010 och innebär:

  • Ett nytt introduktionsprogram som Arbetsförmedlingen ordnar. Den som deltar i programmet får aktivitetsstöd. Aktivitetsstödet motsvarar normalt ersättningen från a-kassan, högst 680 kronor per dag. Den som inte uppfyller villkoren för att få ersättning från a-kassan får 223 kronor per dag.”

Ovanstående innebär att OAVSETT vilken sjukdom du har eller hur sjuk du än är – blir du av med din sjuksersättning 1 januari! Den som varit sjuk mer än 5 år och därmed inte har rätt till A-kassa längre får finna sig att leva på 223 kr om dagen!!

Dags för ny regering? Och vad har de rödgröna i så fall komma med??
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.