SJ, SJ, gamle vän…

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

S på Aa stnJa, den sången kan man verkligen sjunga med i…

Boka plats, biljett och res, medan möjligheten ges
Med vår järnväg vart du vill, snart finns den inte till
Ta en trip med andra klass, gratis vatten bruna dass
Om du kommer fram i tid så fröjda dig därvid

SJ, SJ gamle vän. Festligt att du lever än
Men du ser rätt krasslig ut, snart hörs ditt sista tut

Vad ska du med flyg och bil? Tåget för dig många mil
dyrare för varje år men tänk på vad du får
Unna dig en kafferast, det finns smörgåsar i plast
Dom har rest i många dar, men ligger ändå kvar

SJ, SJ gamle vän. Festligt att du lever än
Men du ser rätt krasslig ut, snart hörs ditt sista tut
Men du ser rätt krasslig ut, snart hörs ditt sista tut

Aa stn 1 Min resa med SJ började vid 9-tiden igår, lördag. Starten var kall! De automatiska dörrarna i det lilla väntrumskrypin som ligger vid plattformen fungerade inte. Det strömmade minusgrader in där jag och ”Flickan från Moldavien” satt och försökte koncentrera sig på varandra.

Med enligt tidtabellen kom och gick tåget som det skulle och vagn 15 som var obokad hade en hel del lediga platser så jag parkerade mig vid en dam från Herrljunga. Halvtimman mot Västerås gick som den skulle men sen blev det värre…

På Västerås Central gick det på väldigt mycket människor! Damen från Herrljunga berättade att när tåget passerat Örebro hade passagerarna uppmanats att bege sig till Restaurangvagnen om de ville köpa sig en fika. ”Det här är ett shoppingtåg och det kommer att kliva på många köpsugna i Västerås”.

Trots den kunskapen hos SJ så var tågsetet väldigt kort. Man hade alltså inte satt in någon extra vagn för ”alla köpsugna” som ville shoppa i Stockholm. Den obokade vagn 15 blev snabbt full, överfull! Det var minst 50 personer som fick förbli stående. Det var så trångt att det var omöjligt för konduktören att komma fram.
Damen från Herrljunga tyckte det var lite otäckt. ”-Tänk om det händer något och vagnen är så här fullpackad…”

Det blev inte bättre av att tåget snart stannade mellan Västerås och Enköping pga ett signalfel. De köpsugna började tappa det tidigare så glada och förväntansfulla humöret.
Så småningom gick tåget igång igen men stannade innan Bålsta. Då var det ett kabelfel som uppstått. När vi äntligen kom iväg igen var det i snigelfart.

En halvtimma försenade till Stockholm och de köpsunga från Västerås hade stått som hoppackade sillar i 1½ timma… Alla resenärer som skulle vidare med andra tåg från Stockholm hade missat anslutningarna… De som skulle vidare till Arlanda med buss från Bålsta hade fått åka med till Stockholom och ta sig med Arlanda Express till Arlanda. Kul början på en utlandsresa…

SJ får verkligen skärpa sig!! Alldeles för skruttiga tåg, ingen service, dyra biljetter och konstigt bokningssystem. Inte konstigt om folk som kan tar bilen istället.

Så mycket för klimatet och miljön – SJ!! 🙁

Resan blev ändå en hit för mig. Jag checkade upp Datasupportens omgivningar! Utsikt Hagagatan 8 Helt OK! 🙂

Vi hade det så trevligt och jag kunde med glädje konstatera att min datasupport var helt OK han också! CJ på Centralen Här över en fika på Centralen.

Resanblevlyckad men det är inte tack vare SJ! Jag undrar hur det gick för alla Västeråsare som ville lördagsshoppa i Stockholm… Har man fått stå i nästan 2 timmar så kanske det inte känns så muntert att börja trava i affärer.

Avslutar med ett solur från Närke!

Kärleksört vid solur
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.