Dejting förr och nu… Och – aldrig mer politiker!

Brott och straff, Demokrati och rättvisa, Facebook, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Pressen - tidningar och media, Samhällsfrågor, Stalking, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

Bloggaren har börjat titta på ID – en kanal som hon kan välja ur sitt kanalutbud.

ID – det vill säga Investigation Discovery.

Vad är då ID för kanal? Så här säger Wikipedia bland annat, citat:
Investigation Discovery (ofta skrivs endast ID) är en amerikansk digital kabel-tv-kanal som ägs av Discovery Communications och lanserades på hemmamarknaden 2008…

… Programutbudet fokuserar främst på kriminalprogram, verkliga brottsutredningar och rättsmedicinska gåtor.”

Det är en ruggig kanal! Verkliga händelser dramatiseras men offren och deras anhöriga finns också med. Det som fått bloggaren att skriva om det här är detta:

Världen är full av ensamma människor. Världen är också full av unga såväl som gamla som gärna vill träffa någon.
Förr i tiden – innan datorer och mobiltelefoner – hur träffades man då?

Jo, ofta genom en sån här! En vanlig telefon men också via djungeltrafiken. Kompisens kompis hade en granne vars son nog var kär i en… Eller man träffades på dans, disco eller vad det nu kunde vara.
Och sen ringde man varandra! Stämde träff någonstans och kollade om det var något av intresse. 😉

Hur går det till idag om man vill träffa någon? Om man längtar efter att bli kär?  Tja, ibland som förr i tiden – men också så här: 

Via datorn! Via dejtingsidor som det finns en uppsjö av – men också genom spel på datorn eller mobilen – och via Facebook!

Det är dom där datoriserade träffarna som TV-kanalen ID ofta tar upp. Inte dom som går rätt – utan dom andra… Dom med de där fejkade profilerna!
Kvinnor och män som bara finns i datorn men aldrig i verkligheten! Jo, dom finns men är inte de personer de utger sig för att vara…Dom med ont uppsåt! Dom som bluffar, stjäl identiteter och lägger upp en falsk profil för att lura av andra människor pengar men mest i ID-kanalen: falska profiler upplagda av sjuka män som inte kan hantera kvinnor på vanligt sätt…

Sjuka män som fångar upp ensamma, kärlekstörstande kvinnor med sina fejkade profiler och falska foton.  Som skriver heta, lockande meddelanden för att så småningom försöka få till ett möte i verkligheten…

Det är sen det börjar…

Förföljandet… Oavsett om du börjar förstå att ”den där killen stämmer nog inte riktigt” – så har du kanske lämnat ut uppgifter om dig själv som gör din situation FARLIG!

Stalking i dess allvarligaste form.
Som i ID-kanalens reportage från verkligheten skildrar överfall, våldtäkt och mord…

Kärlekshungern är densamma nu som förr hos människor – men sökmetoderna helt annorlunda. Vem är ärlig och vem ljuger? Vem kan du lita på och vem ska du akta dig för?
Det finns ett ordspråk som säger ”- Verkar något för bra för att vara sant – så är det nog så – det vill säga inte sant!”

Bloggaren har själv råkat ut för en skum person på nätet. Helt oskyldigt till en början i ett datorspel. Så småningom började vi prata, blev förtroliga – det kändes bra. MEN – till slut kom tankarna att det var någonting som inte riktigt stämde. Bloggaren avslutade kontakten på ett vänligt med bestämt sätt och tänker idag att den personen sa ingenting om sig själv som går att kontrollera. Allt var förmodligen falskt.

SÅ – VAR FÖRSIKTIG!

ID-kanalen hittar du HÄR på nätet.

 Nu över till VARFÖR BLOGGAREN ALDRIG MER BLIR POLITIKER! Hennes erfarenheter kan symboliseras så här: Det mesta är ”bullshit”!!

Bloggaren har provat på en del politik – Folkpartiet, Feministiskt initiativ och sist Miljöpartiet. Känt sig sympatisera med de röda på senare år MEN kommit fram till att det mesta är skitsnack!
 Lögner, förtal, inbördes beundran, krig mellan partier istället för att lägga krutet och energin på den egna kommunen/den egna regionen/landet Sverige.

De senaste åren har det varit kvalificerat bullshit i fråga om invandringen, anser bloggaren! Lilla naiva Sverige tror gott om alla. VÄLKOMMEN HIT – öppna armar – och kreti och pleti strömmar in över gränserna. Bloggaren kastar åter en blick på söndagens blogg med den här bilden från DN då.

Jo, bloggaren är människovän. Tror på att vi ska hjälpa varandra. Bryr sig inte ett dugg om hudfärg, religion, genustillhörighet eller vad det nu kan vara som eventuellt skulle skilja någon från en annan.

MEN vi måste sluta vara så korkat naiva! Vi MÅSTE ställa krav! Det är inte fel att villkora! Det vill säga kräva något tillbaka när man ger något.
Och det handlar om människor som kommer hit från andra länder. Sådant får man inte prata om! Man kan inte försvara sig heller  – för det finns arga grupperingar som hånfullt härmar ”- Jag är inte rasist men….”

Men tänk om det faktiskt är så att väldigt många människor INTE är rasister men förstår ändå att någonstans måste vi dra gränsen! För ALLAS välbefinnande! Det vill säga även för de som vill komma hit.
De människor som vill hit och som vill göra rätt för sig – det vill säga bidra till samhället och få del av utbudet – måste få en chans till det!

I morse när bloggaren kollade Dagens Nyheter på nätet så var detta de nyheter som stack ut:

1 )  ”Isabella Lövin: sluta svartmåla Sverige”

”MP:s språkrör Isabella Lövin tar avstånd från den bild av invandringspolitiken som regeringskollegorna i S ger. Hon tycker också att det pågår en politisk svartmålning av tillståndet i Sverige.
– Alla partier förstärker bilden av hur brottslighet och sexuella övergrepp är något som i princip håller på att ta över Sverige. Det stämmer inte, säger Isabella Lövin.”

HÄR finns artikeln!

2)  ”Nicholas 8-årige son blev knivrånad på väg hem från skolan”

”På måndagseftermiddagen blev en åttaårig pojke knivrånad på sin väg hem från skolan i Järla i Nacka. Pappan Nicholas Jessen berättar att sonen inte vågar gå ensam längre och Nackapolisen efterlyser nu vittnen.”

HÄR finns artikeln!

3)   ”Moderaterna: Sprickan i regeringen om migrationen är allvarlig.”

Ur texten: ”Moderaterna är kritisk mot att de två regeringspartierna, S och MP, är oeniga om hur många flyktingar Sverige ska ta emot.
– Det är anmärkningsvärt att ett regeringsparti (MP) inte förmår se kopplingen mellan migration och integration.Det säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson till DN.”
HÄR finns artikeln!

 Varför kan inte alla politiker se verkligheten som den är utan skygglappar och önsketänkande!?

SVT Nyheter läste bloggaren detta på morgonen:

”M vill ha hårdare språkkrav”

”Moderatledaren Ulf Kristersson vill att kraven på svenskkunskaper för nya svenskar blir hårdare.”

 Bloggaren undrar – kan det uttalandet bli kontroversiellt??  Varför i så fall? Skulle det vara för det farliga ordet ”krav” som finns med??
Är inte språket det viktigaste vid integration? Att kunna förstå och göra sig förstådd! För att kunna bidra till allas vårt samhälle behöver man jobba.  Söker man jobb är det viktigt att kunna språket. Ta till exempel vården – hur många klagar inte på att ”- jag förstår inte vad doktorn säger…”.
Dåligt för alla – för patienten, för den vårdande läkaren, för den medicinska behandlingen o.s.v.

HÄR finns artikeln om språkkrav.

Det snälla, demokratiska landet Sverige som vill hjälpa alla… I den bästa av världar är det kanske möjligt. Men den världen finns inte. Alla människor är inte ärliga, seriösa och välvilliga. Världen är full av giriga och sluga. Människor som vill sko sig själva. Som luras för egen vinning. Kriminella och våldsverkare.

 Det måste bli ett SLUT på flumpolitiken! Slut med denna bullshit! Slut på mantrat som kommer att krackelera till sist!

Vi måste hjälpa varandra!
Vi måste hjälpa varandra!
Vi måste ha hjälp av andra...

Det är dags att trycka på knappen!

Det handlar om att ge men också om att få tillbaka. Att se till att människor också har möjlighet att ge tillbaka. Får chans och möjlighet att bidra till samhällets alla funktioner.
Det handlar faktiskt om enkel matematik! En spargris med pengar. Tar man ur för mycket ur spargrisen och inte fyller på så är den snart tom!

Ord och inga visor! Nu blir det annat! Lite bilder hemifrån.

I morse. Det har snöat i natt.

Och det fortsätter snöa… Vackert men slitsamt på Glasblåsargården! 😉

Försök att sköta er nu! Puss och kram och allt det andra.

Avslutar med en vacker bild av Gun-Britt Lawurn, en konstnär från Göteborg. Hennes vackra tavlor upptäckte bloggaren för ett antal år sedan då hon och dottern besökte Drottning Silvias Barnsjukhus nere i Götet. Vi fick bo på fina Ronald McDonalds Hus där och huset hade många vackra tavlor av Gun-Britt Lawurn. Gun-Britt finns på Instagram!


”Närvaro är nyckel till frihet.
Där allt är himmel ovanför.”

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.