Självkänsla! Eller inte…

Känslor, Livet, Lokalt, Mobbing, Personligt!, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

Självkänsla! Har du det? Och i så fall – är den bra eller dålig??

Jaha, och vad menas då egentligen med ”självkänsla”?? Så här säger Wikipedia, citat:
Självkänsla eller självuppfattning är den självkännedom som handlar om uppfattningen man har om sig själv och den man är.”
Och mer: ”Att ha dålig och låg självkänsla kallas mindervärdeskomplex eller självförkastelse, vilket är mycket destruktivt för personen.”

Så ser du dig så här:   Du tycker att du inte är bra nog…

Bloggaren vet hur det är att ha dålig självkänsla. Att tycka sig vara sämst på allt. Det började när hon var liten.

Inte hemma hos mamma och pappa – eller som här med farmor – utan när skolan började. Då fick bloggaren veta att hon var fel – helt fel. Det hjälpte inte vad mamma och pappa sa hemma – orden, hånet, mobbingen etsade sig fast.  Den lilla flickan, glad och trygg en gång – fick en skoltid som formade henne. Som gav henne en väldigt dålig självkänsla.

Bloggaren vet hur det är att komma in i en stor lokal med massor av folk och helst vilja springa ut igen direkt. Hur man sen liksom glider in i skuggan intill väggen – om man nu måste vara kvar. Försvinner, blir liksom ett med skuggan och väggen. Finns inte – och hoppas att ingen ska upptäcka en.

Men bloggaren gjorde upp med livet sen! Genom arbete och chefer, jobbarkompisar och goda vänner fick hon klart för sig att hon var helt okey!

För det går att ändra på självkänslan – från dålig till god, det vill säga till den självkänsla du verkligen är värd att ha! Ett bra knep är en sån här: En spegel! Den ger en lite hjälp på traven!
Du är banne mig inte alls ful! Inte alls dum! Du är ju bara bäst!!

Hjärnan är en lurig sak! Den tror helt enkelt på vad du säger!

 Så gå till exempel in i badrummet, titta dig själv i spegeln och säg högt för dig själv:   

 

Kom ihåg knepet! Se glad ut och säg högt till dig sjäv: DU ÄR SÅ JÄVLA BRA! FÖRUTOM ATT DU ÄR BÄST SÅ ÄR DU SNYGGAST OCKSÅ!! GLÖM ALDRIG DET!!

Använd rätt teknik!

Och jämför dig inte med andra! Alla är goda och bra på sitt vis!

Sen kanske den som haft en dålig självkänsla försöker kompensera. Göra allting så bra som möjligt. För att känna sig uppskattad, omtyckt – värd något…
Då är det väldigt lätt att göra för mycket. Vilja för mycket. Slita för hårt… Bara den som brinner kan bränna ut sig sägs det… Det gjorde bloggaren – brann och brände sig… Slet ut sig totalt för att vara bra på allt – mamma, maka och jobb. Åter ville hon krypa in och gömma sig. Inte visa sig för någon. Kände sig minst och obetydligast i världen.

Då såg prioriteringsordningen ut så här… Kvinnan som hade hand om rehabiliteringen av bloggaren frågade när hon såg listan:
”- Var finns du någonstans på listan?”
Det hade bloggaren aldrig tänkt på. Att hon själv skulle finnas med…

Idag ser listan ut så här: Kanske borde bloggaren ha sig själv på första plats. Det är viktigt att tänka på sig själv – också! För att kunna hjälpa andra måste man hjälpa sig själv först. För att kunna visa sig snäll och varm mot andra – måste man faktiskt vara snäll och omtänksam mot sig själv först. Det är INTE egoistiskt!

Bloggaren klarade det – igen! Lärde sig att tänka så här: JAG KAN!!  Jag är värd något! Från det här: Till det här: Så tänk på att DU ÄR VÄRDEFULL! Strunta i dom som försöker säga dig något annat!

Idag vet bloggaren hur det är att gå in i ett stort rum fullt med folk och riktigt äga stället! Den känslan!!

 Så titta dig i spegeln och säg högt till dig själv: DU ÄR BÄST!!!

Så här till exempel! 😉

😀

Glöm aldrig det: Det som betyder mest är hur du ser på dig själv. Hur du tycker om dig själv. TYCK OM DIG SJÄLV!!
Sen är det ju så här också:

Nu över till något helt annat! Svenska flaggan – och svenska flaggdagar! Visste ni att vi har en ny flaggdag bland Sveriges allmänna flaggdagar?
Inte? Det visste inte Almanacksförlaget heller! För det finns ingen markering i 2018 års almanacka för 29 maj!
Men så här är det: 29 maj är ny allmän flaggdag i Sverige! Det beslutade regeringen att gälla från och med den 14 juli 2017. Och eftersom 29 maj då redan var passerad så blir det först i år som bloggaren och alla andra som håller på flaggdagarna får hissa flaggan den 29 maj – Veterandagen! Citat från regeringens hemsida: ”Det är ägnat att öka kunskapen hos befolkningen om veteranernas viktiga insatser och tjäna som en påminnelse om att militära och civila veteraner och deras insatser för fred och säkerhet är av särskild betydelse för Sverige som nation.”
Läs mer HÄR på hemsidan.

 

Var snälla nu mot varandra men – var allra mest snäll mot dig själv!

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.