Nyårsafton 2017!

Högtider, Känslor, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Nyårsafton är här…

Vad ska hon nu skriva den där bloggaren… Vad är det hon ska hissa och vad är det hon ska dissa!? Vem ska höjas till skyarna och vem ska avrättas jäms med fotknölarna!?

Lugn bara lugn – inget sådant kommer idag på årets sista dag 2017.
Det tar vi imorgon…  Rensar rent liksom!
Och hyllar sen den som hyllas bör. Det behöver nog inte bli så farligt… Imorgon alltså…

Nu kör vi lite gammaldags nyårshälsningar istället! 🙂

Det finns så många fina!
Och roliga! Med önskan om lycka och välstånd! På olika sätt och vis!  Välkommen att välja Lyckovägen!  Dom grisarna valde rätt väg – ett liv efter jul…

Så många fina nyårskort – på den tiden då man skickade sådana.
Lite mer stämningsfullt kanske… Eller så här!

De här sista nyårskorten är gjorda av Curt Nyström, son till en av de mest kända illustratörerna – Jenny Nyström.

Många av julkorten högre upp är märkta Jenny Nyström.

Så här skriver Wikipedia bland annat om Jenny Nyström, citat:

Jenny Eugenia Nyström (gift Nyström-Stoopendaal), född 13 juni 1854 i Kalmar, död 17 januari 1946 i Stockholm, var en svensk konstnär och illustratör. Hon är mest känd för att ha givit jultomten ett ansikte i Sverige, främst genom sina illustrationer av julkort.
Nyström föddes som dotter till folkskolläraren och slottskantorn Daniel Nyström och dennes hustru Annette Eleonora Bergendahl. Som åttaåring kom familjen till Majorna i Göteborg, där fadern blev förste lärare vid Carlgrenska skolan eller Flicko-Slöjdskolan vid Stigbergstorget (på platsen för biografen Kaparen).

Under fem år gick Jenny Nyström i en skola – i närheten av faderns lärarbostad – som var inrymd i segelmakare Lefflers hus vid Allmänna vägen. År 1865 började hon i Göteborgs Musei-, Rit- och Målarskola, och började måla i olja redan som femtonåring. Hon var elev vid Konstakademien i Stockholm under åren 1873–1881.

I slutet av sin utbildning vid Konstakademien delade hon förstaplatsen som elev med Richard Hall i akademiens tävling, och kunde därför söka stipendium för vidareutbildning i Paris. Hon var den första kvinna som vann tävlingen på Konstakademien, och fick under sin studietid i Paris 1882–1886 ställa ut på den stora Parissalongen år 1884.

Den 24 maj 1887 gifte hon sig med Daniel Stoopendaal och de fick 25 juni 1893 sonen Curt Nyström Stoopendaal. Sonen förde familjetraditionen vidare, och är även han en känd julkortsillustratör.

 En annan svensk illustratör av jultomtar är Aina Stenberg Masolle. Hon har illustrerat de adventskalendrar som bloggaren tycker så mycket om!

Så här skriver Wikipedia om Aina Stenberg Masolle, citat:

Aina Gerda Lucia Masolle, född Stenberg den 6 oktober 1885 i Stockholm, död där den 2 oktober 1975, var en svensk bildkonstnär. Hon var dotter till grosshandlare Axel Stenberg och Lucie Stenberg, född Wennerström. Hon har även producerat verk under namnen Aina Stenberg och Aina Stenberg MasOlle.

Efter studier vid Tekniska skolan och Althins målarskola kom hon in på Konstakademien (1904-07). Hon studerade även både i Frankrike och i England. På Konstakademien träffade Aina Stenberg konstnären och dalmasen Helmer Olsson, som kallades Mas-Olle. Den 1 maj 1911 gifte de sig och flyttade senare till Siljansnäs i Dalarna.

Aina Masolle illustrerade en mängd sagoböcker och producerade tusentals motiv till julkort samt påsk- och nyårskort. Hon ritade den första svenska adventskalendern 1934, Barnens Adventskalender, och fortsatte årligen detta arbete fram till 1964. Under 1970-talet producerade Rörstrands Porslinsfabrik en servis med julmotiv signerade Aina Stenberg. Hon är representerad vid bland annat Göteborgs konstmuseum.

Barnens Adventskalender ges ut i nytryck av gamla kalendrar genom Scoutförbundet. Bloggaren har årets! 🙂

Sen finns det ju sådana här kort också.   Undrar vad #MeToo-gänget säger om det… 😉 Är det verkligen frågan om samtycke här!? Är det inte så att hon värjer sig mot mannens inviter!? Eller lockar hon honom kanske!?  I fördärvet kanske!?
Ingen vet och det är ju ett midsommarkort så vi lämnar det…

Och – Hallå! Det skickas faktiskt nyårskort även nu för tiden! 🙂 Detta damp ner i bloggarens brevlåda igår! Tack kusin Dan och hans Anna!

Jaha – och hur ska det nu bli imorgon då!? Vad har den där bloggaren att säga,tro!?

Skit?
Eller mera fina saker??

EN DAG I TAGET! Nu är det nyårsafton… och imorgon först kommer

Till dess! Ett riktigt gott slut på 2017 – och ett ännu bättre GOTT NYTT ÅR 2018!!

 

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.