Inte mitt ”Hemma”!

ARBOGA, Bostäder, Lokalt, Pressen - tidningar och media, Sverige & Världen Kommentera!

Bloggaren prenumererar på Dagens Nyheter på söndagar. Sen en tid tillbaka kommer det med en bilaga med tidningen
– så här såg den senaste ut: HEMMA”!

Bloggaren konstaterade rätt omgående att Dagens Nyheters ”Hemma” inte är i närheten av det som bloggaren kallar hemma. Det senaste numret utgjorde inget undantag…

Ett ”hemma-hos-reportage” ska kanske inspirera men skillnaden mellan reportagets ”hemma” och en vanlig familjs är nog rätt omfattande.

”Här är det mesta från 1930-talet bevarat”. ”På Södermalm i Stockholm bor keramikern Mia Blanche Settergren och hennes familj i en våning på 216 kvadratmeter med utsikt åt alla håll”

Södermalm, 216 kvadratmeter, utsikt åt alla håll… Jo jo, det är inte mycket som är lika… Bloggarens residens har utsikt mot 14 garage. Och en flaggstång!

Matsalen! Ja, en matsal har väl dom flesta – eller… ”Matsalens väggar är klädda med träpanel från golv till tak. Takarmaturen har Mia och Ole köpt i Paris”

”Vardagsrummet har fyra balkongdörrar ut mot balkongen som löper längs hela huset långsida”… Känns som en rätt stor balkong, ja….

”Köket är nyrenoverat med diskbänk i carraramarmor och ett rustikt plankgolv.”
För den oinitierade (dit bloggaren räknar sig) så är carraramarmor – marmor som kommer från stenbrotten runt staden Carrara i Italien, i norra delen av Toscana. Om ni skulle råka ha vägarna förbi…
HÄR hittade bloggaren information om carraramarmorn via Wikipedia.

Själv har bloggaren ett gammalt slitet kök utan vare sig marmor eller plankgolv men blev överlycklig här om dagen över en ny kökskran!

”Badrummets inredning med grönt kakel är i huvudsak från 30-talet.”   Stort verkar det, tycker bloggaren. Det som syns på bilden avslöjar varken toa eller dusch men väl en balkong utanför.
Så här ter sig bloggarens enkla badrum:
Inte fullt lika stort, som synes… Men fyller sin funktion!

”Vi tröttnar aldrig på att se ut över vattnet, Djurgården och Stockholm som breder ut sig. Det är fantastiskt vackert kvällstid när det lyser”.

Ja, det här är varken Djurgården eller Stockholm – utan utsikten mot Östra Nygatan i Arboga: Inte så mycket vatten att beskåda direkt… Jo, förresten – det regnade visst lite när fotot togs!

Bloggaren tröttnade rätt snabbt på denna ”HEMMA”-bilaga och efter att ha sett detta tips la hon bilagan i återvinningshögen! Ljus med juldoft för 550 kr stycket. – Nej tack, säger bloggaren! Hon föredrar naturlig juldoft från saffransbullar som bakas i det slitna gamla köket där köksbordet är fullt av hyacinter – 3 för 30 kronor på ICA!

Hon föredrar sitt eget HEMMA! Ingen flashig utsikt men hemtrevligt till tusen! Bloggaren älskar sitt hem och vill absolut inte byta! Keramikern från Södermalm får så gärna behålla sina 216 kvadrat med utsikt åt alla håll!

Bloggaren stannar på Östra Nygatan!

I DN i söndags fanns detta också: Om självmord och att detta med nolltolerans kan diskuteras, tycker Tom Ahland. HÄR finns hela artikeln på nätet.

Och så det här – om något som översvämmar tidningar och media just nu. Bard” i sin strip: ”- Kan det vara nåt till pappa?” undrar barnet om skjortan med beteckningen ”#HETOO”. ”- Bra fråga.”  svarar mamman.
Bloggaren tror att så gott som alla män skulle kunna bära skjortan #HETOO – enligt det drev som pågår just nu. Inte mången karl går fri från anklagelser!

– MITT HEM ÄR MIN BORG, avslutar nu bloggaren som ÄLSKAR sitt eget HEMMA!


Slutbilden kan var och en tolka som den vill.
Inget äventyr utan drakar!!!
Bloggaren har förstås sin egen privata tolkning. 😉




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.