”Man har inte roligare än man gör sig…”

Känslor, Livet, Lokalt, LYCKA, Metaforiskt, Personligt!, Psykologiskt, Sverige & Världen Kommentera!

”Man har inte roligare än man gör sig”
är ett uttryck som rätt ofta sägs lite nedsättande. Och då när man pratar OM någon… D v s – gnäller över någon som kanske klagar över sitt liv och hur den har det.

 Bloggaren tänker istället positivt vad gäller uttrycket! Man kan ha väldigt mycket roligt genom att fixa till en hel del själv – göra sig roligt – och det ganska enkelt!
Har man en sådan inställning kan man mötas av den här blicken…

Det bryr sig inte bloggaren om ett dugg utan fortsätter! Har man som bloggaren haft en del svåra perioder i livet och då lyckats lyfta sig själv i håret så ska det banne mig vara peanuts att fixa till lite enkel nöjdhet en vanlig vardag!

 Bloggaren kallar det ”att sätta guldkant på tillvaron”! Som det där glaset som självfallet är halvfullt och inte halvtomt – sätt guldkant på ett enkelt glas så blir vanligt vatten gudagott!

Nu talar bloggaren symbolik och uppmanar självfallet inte folk att köpa varken guldprydda glas eller annat förgyllt – utan att förgylla livet med ett värmande beteende – både mot sig själv och andra!
Ta med bullar till jobbet, bjuda någon på fika, skicka ett kort, ring en kompis eller något så enkelt som att ge en kram och några värmande ord. BRY SIG – kan man uttrycka det! BRY SIG OM och visa det!
 Börja med dig själv först! Var mer snäll mot dig själv! Unna dig mer vila, ha inte så höga krav på dig själv!  Lägg upp benen och ta en kopp kaffe bara så där! Sätt dig ner och känn hur skönt det är att BARA VARA!

Istället för att liksom göda det där svarta molnet över ditt huvud – välj annat!
Välj det ljusa och soliga!  Och bli gladare och må mycket bättre! 

Tänk som den goa, glada björnen Baloo!
Var nöjd med allt som livet ger och allt det som du kring dig ser! Glöm bort bekymmer, sorger och besvär! Var glad och nöjd – för vet du vad, en björntjänst gör ju ingen glad! Var nöjd med livet som vi lever här!” 

 Bloggaren är optimist!
Vad karaktäriserar då en optimist? Så här säger Wikipedia om optimism, citat:
”Optimism är en syn på livet, där man bevarar en syn på världen som positiv. Det är motsatsen till pessimism. Optimister tror generellt att människor och händelser är ingående goda, och att de flesta situationer slutar bra.”

 Som optimist försöker bloggaren tänka positivt och tror också att det finns lösningar på allt! Det är faktiskt ett väldigt skönt synsätt som gör att man känner sig mer tillfreds. Prova!

Välj –

Så har vi ju det där med KARMA också! Åter till Wikipedia! Så här kan man läsa om karma, citat:

 ”I filosofiskt/religiöst hänseende syftar karma till en så kallad lag om orsak och verkan.
När en varelse agerar med tankar, känslor och handlingar lämnas ett spår både på omgivningen och i den egna organismen.
Avtrycket får både omgivningen och varelsen att reagera i enlighet med naturlagarna.
Naturlagarna sörjer alltid och överallt för att varje orsak får sin bestämda verkan och dessa kallas sammantagna för karma.

D v s gör gott och det får positiva återverkningar!

Bloggaren var faktiskt med om detta med positiv karma precis nu när hon skrev. Plötsligt ringer Solbritt från LT Last & Gräv och kommer med tips för att avhjälpa ett problem som bloggaren har med sin fastighet.
Skrattande tackar bloggaren och berättar sen för Solbritt att hon på förmiddagen träffat en kvinna som undrade hur all snöröjning runt fastigheten klaras vintertid. Bloggaren skröt då över hur duktiga och pålitliga LT Last & Gräv är som hon anlitar!
KARMA! What goes around comes around!

Sprid positiv karma – också för din egen skull! ”Man har inte roligare än man gör sig” – SÅ GÖR DET! HA ROLIGT!

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.