Lisa för själen

BÖCKER jag läst, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

En ”lisa för själen” är ett uttryck. Kollar man på min favoritsite – www.synonymer.se – kan man läsa följande synonymer på ordet ”lisa”:

”subst. lättnad, tröst, hjälp, lindring, balsam, hugsvalelse, vederkvickelse, hugnad”

En lisa för min själ är böcker! Böckernas klubb Igår kom boktidningen från Böckernas klubb. Henning Mankell har kommit ut med en ”ny Wallander” efter 10 år!”- Den absolut sista”, säger han i boktidningen. Självklart ska jag beställa ”Den orolige mannen” som boken heter!

Jag är i slutfasen av Ola Larsmos ”Jag vill inte tjäna” och recensioner på den kan väntas imorgon.

I övrigt bjuder bokklubben på följande lockelser: ”Då kan man lika gärna kittla varandra” – en berättelse om Allan Edvall skriven av Johan Erlandsson, journalist på tidningen Kulturarbetaren, ”Sista resan” av Carsten Jensen, danskfödd författare och journalist på DN samt en box med fem böcker av Slas, Stig Claesson. Plus mycket annat.

Är du medlem i klubben får du dessutom förhandsbeställa dvd:n ”Män som hatar kvinnor” och till förmånligt pris! Gissa om jag ska ha den också!!
Filmen släpps på dvd den 26 augusti. DVD Män som hatar kvinnor

En annan lisa för själen kan vara att prata med främlingar. Främlingar som kanske blir till vänner. Åter kommer jag att tänka på Hjalmar Gullbergs tänkvärda ord: Byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå. Alla människors möte borde vara så.”

Gå varandra till mötes. Säg några ord till varandra i vardagen. Bjud lite värme i en kall verklighet.

Två bröder jag mötte förra veckan gav mig mycket. Jag hoppas jag kunde ge lite tillbaka. Här en bild på pojkarna:

Bröderna Thoren

Åke och Arne Thorén







Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.