Har du en bög-katt??

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Idag kom ett mail med rubriken ”Är alla djuren hetero?” Stockholm Pride har en föreläsning under eftermiddagen kring detta och mailet kom från Djurens rätt.

Jag blir oerhört trött på hur djur ska förmänskligas. Djur är djur och inte människor! Det gäller såväl allmänt beteende som sexualitet.

Eftersom jag länge tyckt att Pride på något vis känns fel, gått snett och är på väg att kantra blir detta med ”Är alla djuren hetero” bara ytterligare ett belägg för detta. Jag tycker människor, deras sätt att vara inklusive deras sexualitet är så mycket mer än Pride. Det är mycket mer än den glammiga yta som visas upp varje år vid den här tiden. Mycket mer än kläder, namnbyten, vem vill ligga med vem eller det absoluta att vigas i kyrkan av en präst. Det finns mycket mer allvar och djup än det Pride visar upp.
Vem eller vad är Pride till för?

Min son och jag satt och funderade på vad som ska komma härnäst. De ständiga kraven på någon sorts form av likriktning mellan människor, mellan det vi kallar kön.  Kravet på att få vigas i kyrkan som äkta makar, inte bara registreras som ”partners”. Kravet på att få välja ett mansnamn om man är kvinna. Om man är kvinna…
Listan på ”krav” kan göras lång.
Är nästa krav mäns rättigheter att föda barn, få en livmoder intransplanterad? Rättigheten att ha mens varje månad? Eller rättigheten för kvinnor att ha penis? Skulle säkert underlätta en del i sexuella kontakter.

Är inte Pride helt fel ute? Är vi människor så enkelspåriga att vi fördunklar det som ändå måste vara det viktigaste bland människor – en djupare känsla på ett högre plan. En innerlighet, en sanning utan krav, ett medvetande bortom karnevalkläder och dildos.

Grundtanken med Pride förstår jag fullt ut och värnar lika mycket om som alla de som förmodligen kommer att försöka överrösta mig med ilska och hånfullhet, som förr om åren. Men jag tycker – människan och sättet att vara, leva, är så mycket mer än så.

”Är alla djuren hetero” visar hur snett Pride är ute. Jag fick just in två regnvåta katter, hankatter. Den ena nosade den andra i baken – betyder det att jag har två bögkatter??
Ytterligare kommentar onödig.

Ulf Trotzig Kärlek till naturen

(Ulf Trotzigs målning om kärleken till naturen)




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.