Livet med musik…

Känslor, Lokalt, Musik, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

Musik – vad vore livet utan musik!?
Ett liv utan musik är inte möjligt, tycker bloggaren. Allt är musik! Allt kan musik!

Men hur uppstod musik? Bloggaren hittar några artiklar på nätet och GlobalMusiX.com skriver så här, citat:

”En sak som gör musiken så fantastisk är att den är gränsöverskridande och oberoende av tid. Musik har framställts sedan urminnes tider. Grottmålningar- och hällristningar visar att människan använt musik i sin vardag och för sin överlevnad under hela sin existens. Människan har med största sannolikhet spelat på såväl stockar, grässtrån och senor från djur under sin första tid på jorden såväl som på bronsålderslurar och trummor fram till dagens moderna instrument.

Människans förmåga att använda rösten har också funnits med hela tiden. Fanns förmågan att använda den så fanns förmodligen också viljan.”

Bloggaren tänker att mammor nynnat för sina barn sedan urminnes tider. Tröstande, sövande, av ren lycka. Hur uppstod nynnandet? Fanns det bara där – naturligt? Vi får nog aldrig veta och kan bara fantisera.

Illustrerad Vetenskap säger så här, citat:

”Kanske är det inte människan som uppfann musiken. Denna teori framförs av forskare vid National Academy of Sciences i Washington, USA.

Som bekant är det inte bara människor utan också djur som valar och fåglar, som använder musik för att uttrycka sig. Valar använder dessutom musiken på samma sätt som människan. De utnyttjar samma tekniker, nämligen upprepning, rytm, intervall, behagliga toner och en avslutning på sången. Denna iakttagelse ledde forskarna fram till en teori om att valars och människors gemensamma förfäder en gång, för mer än 60 miljoner år sedan, har använt musik på samma sätt.

Även fågelsång präglas av melodislingor, olika stämmor och rop-svar, som också förekommer i människans sång.


Är musiken äldre än människan, kan det förklara, varför vi finner så mycket mening och känslor i musik utan att veta varför.”

 Hur som helst så känner bloggaren att musik är STORT!

Musik som ger glädje.

Lugnande musik! Musik som pappa gillade! Politisk musik!

Musik att rocka loss i köket med!

Olika sorters musik för alla tillfällen och sinnesstämningar!

Musik som ger minnen.

Musiktexter som speglar ens livssituation!

”I used to think I was living,Baby, I was wrong. No I never knew a thing about living -Til you came along! Now I can breathe,I can see,I can touch, I can feel – I can taste all the sugar sweetness in your kiss! You give me all the things I’ve ever missed! I’ve never felt like this! I’m alive, I’m alive, I’m alive!”

Musik till tröst, musik att avreagera sig till, musik som gör dig lycklig, musik som får dig att gråta floder, bakgrundsmusik, musik som dämpar, musik som lättar upp stämningen, musik som får dig att dansa, musik som får dig att sova, musik som får dig att minnas – MUSIK ÄR ALLT!

Sätt nu på radion, dra igång CD-skivan eller koppla lurarna till Spotify och NJUT!

HÄR kan ni lyssna på hela låten- I’m alive med Hollies via Youtube! En av bloggarens favoriter…

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.