– Hur gammal är du då? – Ja, hurså???? När individen är normen – inte siffror i ett personnummer!

ARBOGA, Kärlek, Livet, Lokalt, Personligt!, Samhällsfrågor, SEX, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

– Hur gammal är du då!? – Ja, hurså??

Här kommer en blogg om att vara som man vill! Att tänja gränser! Ytterligheter – att utmana det som anses vara rätt och fel – och det viktigaste av allt – OAVSETT ÅLDER!

Bloggaren är en person som sticker ut. Lite vild och crazy.  En sådan där person som man kanske beundrar för att hon vågar eller också förfasar sig över – av samma anledning.

En person som en del får rysningar av och helst väljer bort därför att dom tänker – vad ska hända härnäst?? – Vad ska hon nu hitta på??
När bloggaren gick med i Miljöpartiet i Arboga kom en i stan känd äldre herre till ordförande i Mp och beklagade sig: ”- Jag hörde att ni skulle få Susanne Linde med i partiet. Stackars er!”
Samma person har i andra ordalag berömt bloggaren för insändare hon skrivit och det till henne personligen…

Vad beror sånt på?? En liten stad?? Äldre man och yngre kvinna?? Allmän sur avundsjuka??

Och vem bryr sig då egentligen?? Inte bloggaren i alla fall! Hon fortsätter som tidigare!

Men – hon har inte alltid varit sådan. Inte alltid modig och skulle heller aldrig då ha vågat stå för sin sak offentligt. Nej, det fanns en tid då bloggaren aldrig vågade öppna munnen utan bara ville gömma sig. En lång skoltid av mobbning då hon liksom inte fanns.

Den här bilden visar bloggarens skolklass en gång för länge sen.  Sommarlov för 8-9-åringar på Gäddgårdsskolan i Arboga. Men var finns bloggaren bland alla blommor och glada barn? Ser ni henne inte? Det är ju hon som gömmer sig längst bak… Hon med lång fläta bak på ryggen. En håruppsättning som fick ”kamrater” att förfölja henne med trakasserier och glåpord som ”jävla 1800-talskärring”. Som gjorde att hon hade ont i magen jämt och grät varje kväll när hon skulle sova.

Det är hänsynslösa barn, mobbare, som ser till att en liten flicka får sin skoltid förstörd. En liten förväntansfull flicka som såg fram emot att lära sig mycket. Som trycktes ner och kuvades så att hon kom att ängslas varje morgon då skolan väntade.

En helt vanlig liten flicka, lite blyg bara och rädd. För henne blev skoltiden en mardröm – liksom för så många andra skolbarn tyvärr. Allt beroende på elaka ”kamrater” och lärare som ”inget ser”.

MEN – den lilla flickan tog revansch! Nu vågar hon allt och lite till! Lever ut allt nedtryckt och undanstoppat och det beror också på en annan sak – 50-talisterna!

Aftonbladet skrev något märkligt och helt fel för några år sedan! ”1950-talisterna – generationen som försvann. Blek men snäll.”
Men klämda mellan jätteproppen Orvar och de ironiska 60-talisterna glömdes 50-talisterna bort. Den sista bondegenerationen.”

Ha ha ha, inget kan vara mera felaktigt!! Det är ju 50-talisterna som regerar!!

 50-talisterna som var tonåringar under 60-talets totala revolution!

När 60-talet kom hade 40-talisterna redan tuktats. Den tidens ungdomar var hårt hållna, skulle sköta sig, fick skriva till kungs för att gifta sig när tjejen blev med barn. För preventivmedel vad var det (!) och blev flickvännen med barn så var det bara att gå till prästen och gifta sig!

50-talisterna däremot fick uppleva The Love Revolution!

Allting blev fritt och det var sex, drugs and rock’n roll som gällde!

Hasch röktes fritt även på lilla Gäddgårdsskolan i Arboga!

Sånt sätter spår! 50-talisterna blev inte alls någon blek och snäll generation utan satte ribban för fortsättningen! 50-talisterna finner sig inte utan fortsätter att lära ut att det finns inga gränser!
Och när de nu börjar bli mer mogna i ålder så har definitivt inte heller åldern någon betydelse!
För vad är ålder?? En siffra på ett papper! Inget mått och ingen gräns för glädje, kärlek, liv – och heller inte för mode och reklam!

 Tidningen Kupé tar faktiskt upp det här ämnet också i sitt senaste nummer. ”Tendens åldersskiftet” kallar tidningen reportaget som handlar om såväl arbete som sätt att leva – och om hur företagen använder sig av den nya trenden.
Arbetsgivare anställer gärna äldre som är pigga och friska – och många väljer att jobba längre – eller tillfälligt när de efterfrågas igen som pensionärer.

Modebranschen har också förstått att ålder inte är något bra mått! Modellerna är äldre och inte trådsmala heller! Modellerna speglar människor som vill leva livet utan begränsningar.   ”Trenden går mot att sluta skilja på ungt och gammalt, feminint och maskulint, och istället sätta individen i fokus.”

”- När individen är normen då finns det inte längre några egenskaper, sätt att klä sig eller vara som är exklusivt för ett kön eller en ålder”, säger Bobo af Ekenstam, omvärldsanalytiker.

Även resebranschen har fattat att ålder inte har betydelse när det gäller att se sig om i världen!

Precis så som bloggaren uppfattar det hela så skriver också tidningen Kupé! ”I stora delar av världen har erfarenhet och ålder alltid ingett vördnad. I väst och inte minst i Sverige, slängde vi ut mycket av den respekten med ungdomsrevolten i slutet av 60-talet. Gamla auktoriteter skulle ifrågasättas. De medelålders representerade något förstelnat. För att inte tala om de ännu äldre.”

Och nu fortsätter de där ungdomarna att tänja gränser! Att inte finna sig! Att leva livet! Allt är tillåtet! Kärlek har ingen ålder och inget annat är det åldersgräns på heller! 
Så borta är den lilla förskrämda flickan i skolan! Bloggaren fortsätter att leva ut! 😀 Vild och crazy – yes!!

Så alla ni som inte vågar, inte törs utan tänker ”- kan det där verkligen passa sig” – skit i sådana dumheter och LEV LIVET! För livet är kort och du har möjligheten JUST NU!

Tyvärr ligger inte senaste numret av tidningen Kupé på nätet ännu – om du vill läsa om ”Tendens åldersskifte” så norpa ett ex nästa gång du tar tåget!

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.