Är du som en tryckkokare – färdig att explodera!?

Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Feminism och jämställdhet, Glasblåsargården i Arboga, Känslor, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

Bloggaren är medlem i Unionen och då får man en sådan här tidning – Kollega I det senaste numret fanns en del intressant.

Det här till exempel: Kvinnor sökes av ingenjörsföretaget ÅF.
”I ÅF:s närverk: He for she är enbart män välkomna. Men deras enda uppgift är att hitta fler kvinnor till företaget…”

ÅF tycker att män ska ta sitt ansvar! Det tycker bloggaren också!
Det är självklart inte bara kvinnor som ska kämpa för jämlik rättvisa! Kvinnors kamp kan tyckas vara lite som att tala i egen sak också även om det naturligtvis är en samhällsfråga i stort. Bra ÅF!

Och tänk så många bittra män det finns! Som när Fotografiska museet på Internationella kvinnodagen i år höjde inträdet för män med 13 % – lika mycket som löneskillnaden mellan könen. Då tog det hus i helvete och DO – Diskrimineringsombudsmannen fick 7 (!) anmälningar om diskriminering mot stackars män. För 13 % – en enda dag!!
Kan man tänka sig att det var vita, kränkta män som anmält? Läs HÄR i tidningen Resumé!

Så kan bloggaren bli då – över dumheter – ”riktigt jävla förbannad”! Är du som bloggaren – av typen tryckkokare!? En sån där som får utbrott allt emellan!?

Ja, då har tidningen Kollega lite råd om det:

Bloggaren tycker att rådet ”sova på saken” är väldigt bra. Hon har praktiserat det många gånger…
När ilskan är nära att explodera på kvällen så kan den ha lugnat ner sig nästan helt efter nattens sömn och på morgonen kanske man bara känner sig lite lätt irriterad och knappt det. 😀

Pensionen tar tidningen Kollega upp också. Tidningen skriver bland annat att fler och fler jobbar längre än till 65.
Bloggaren tror att de som går i pension nu – kan tacka sin lyckliga stjärna – och allra mest de som tar förtida pension.
Dagens människor i 60-årsåldern är ofta väldigt pigga och friska. Tar man förtida pension kan man ha ett härligt ledigt liv att se fram emot under många år.
Bloggaren tror också att den möjligheten, att gå i förtid, kan komma att försvinna. Hon tror också att pensionsåldern kommer att höjas – just eftersom vi blir allt äldre och samtidigt är aktiva och har hälsan.
 D v s de som tar pension nu och några år framåt kommer att vara ena riktiga lyckostar! Så bra som de får det så bra kommer inte pensionärer att ha det i framtiden! Så siar i alla fall bloggaren! 😉

HÄR hittar du tidningen Kollega på nätet!

Bloggaren missade förra veckans söndags DN men bläddrade igår fram ett reportage om Bissen från Köping. Kul! HÄR kan ni läsa reportaget på nätet!

Idag är det vår hos bloggaren! Dörren öppen ut – ett säkert vårtecken!

  Trädgårdsarbetet gick som en dans när solen sken från klarblå himmel medan Göteborgståget susade förbi intill!
Underbart att se allt som börjar grönska och blomma!

Sen blev det ”första ute”! Gissa vad? Alla tre katterna är förväntansfulla.
Första eftermiddagsfikat utomhus förstås!

Men Felix tyckte det var rätt skönt att pila in igen sen. För solen värmer rart men skuggan är kall – och det var -3 imorse hos bloggaren.

Njut söndagen! Och skulle du trots solsken och ljuvligt väder känna dig explosivt förbannad och bara väntar på att få koka över – SOV PÅ SAKEN! 🙂 Det hjälper – bloggaren vet… 😉

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.