Kan gamla hundar sitta?? Uppgradera dig 2.0!

Filosofiskt..., Känslor, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Kommentera!

Kan man lära gamla hundar att sitta? Och sitta fint dessutom!? Inte bara fint utan bekvämt och skönt och dessutom för sin egen skull!?

Bloggen om gender kommer en annan dag – nu är det andra lärdomar som gäller.

Bloggaren hade detta nyårslöfte, avkunnat 31 december 2016:
”2017 ska bli LÄRANDETS ÅR! Lärdomar från alla omvälvande upplevelser för ett fortsatt njutfyllt liv! Jag lever igen!”

I skolan får man lära sig mycket – om man har tur och vill. Matematik, svenska, biologi, geografi och en massa annat MEN man får inte lära sig om LIVET!

 Livslärdomar får man med åren. Är man klok och tänker till så tar man till sig dessa lärdomar. Om man bryr sig, om man ens noterar händelserna som lärdomar…
Lärdomar i livet är lite som ”trial and error” – försök och misstag. Man lyckas ibland, misslyckas ibland. Känner glädje ibland och sorg ibland.

 En liten flicka en gång. På väg ut i livet. Så lite hon visste – och tur var väl det… Mobbad genom skolåren – det gav lärdomar. Lite av upprättelse när det blev dags för arbete och jobbet gick bra – fler lärdomar.

Kärleken som kom – och gick… Lärdomar av det – sorgsna, tårfyllda lärdomar – men ändock lärdomar.

Barnen – de älskade barnen! Som kom – och gick, vidare ut i livet…

Så många tårar när ens livs stora kärlek valde ett annat liv. Förkrossad, lämnad…
Så många tårar vid tågstationen när barnen gett sig av.
Så många tårar, ensam vid köksbordet hemma.
Så många tårar… Och så många besvärjande förkunnelser… ”ALDRIG MERA GRÅTA ÖVER EN MAN!!”

Lärdomar av livet – man kommer över det! Man kommer över sorger och går vidare. Är man klok försöker man lära sig något av händelserna. Reparera sig själv, uppgradera sig och finna nya vägar.

Många tankar, många ord i dagboken, många citat fästa på väggen i köket. ”Don’t look back. You’re nog going that way”. Så sant och så viktigt att tänka på! Inte titta tillbaka med för mycket saknad utan gå vidare med lärdomar i bagaget.

Fler citat, värda att tänka på: ”Happiness often sneaks in a door you did not think was open”.
Så sant. Plötsligt händer saker som vi inte alls har räknat med.  Lever vi med öppet sinne kan vi ta in det som händer, ta till oss det och: ”and I simply decided to be happy again”.

Uppleva nya saker, känna lycka igen – på flera sätt. Leva och ta lärdom av det livet gett hittills. Uppgradera sig 2.0!

Men det är inte alltid så lätt att lära… Har man försökt igen och igen och igen och bara gått på pumpen så kan man bli lite irriterad…
Men ge inte upp! Lär av livet! Ta till dig av misstagen du gör och försök förändra, förbättra och gör livet roligare för dig själv men också för andra i din närhet. Kan vara nog så viktigt! 😉 Förändra sitt beteende, slipa till sig, tagga ner sig, bli lite mer 2.0!

Visst – det kan vara OK att sitta fint men hellre sitta fint om du vill och när du vill – och skutta runt lite lyckligt däremellan!

Ta till dig livets lärdomar. Både de sorgsna och de lyckliga – och gör lite glädjehopp emellanåt!

Bloggaren kämpar på! Det är inte alltid så lätt! En sådan här knapp behöver bloggaren – att trycka på och det ganska ofta…

Men man lär sig! Lär så länge man lever, som det heter! Om man vill och lägger manken till! OCH har lite påminnelser här och där… 😀

Då kan det gå vägen även för bloggaren! Förtränga det mest sorgsna, ta till sig av både tårar och skratt under årens lopp – och bli UPPGRADERAD 2.0!

Lär dig! Lev livet!
Och njut PRECIS JUST NU
– av våren som nalkas så sakteliga
– och av något så enkelt som lite solblänk i en fönsterruta…

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.