Nytt år! Härliga händelser och vägra vara negativ!

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Kommentera!

108 Nytt år – ny blogg!
Bloggaren upptäckte nyligen att hon missat ett jubileum förra året! I februari 2016 hade bloggen varit igång i 10(!) år! Fantastiskt vilket skrivande!! 😀

Och nu är det dags igen. 006 Varmaste nyårshelgen på många år är avklarad om än inte i Arboga utan på Sveriges framsida – Göteborg. Idag biter dock kylan lite i skinnet igen.

Bloggaren firade som sagt på annan ort och hade då med sig symboler. Symboler är viktiga för bloggaren! Halskedjan med hjärtan: 123
Ett hjärta för varje barn. Gåvor från barnens farmor.
Ringen: 124 Mammas ring som hon fått av pappa – så är också föräldrarna med på resan…
Örhängen – för kärlekens skull! 125 Och så bilder på dom som bloggaren mest håller av: 126

070 Bloggaren har tidigare utlovat att en del av Härliga Händelser 2016 ska avslöjas – men före det lite annat.

Bloggaren gillar tidningen Kupé som finns ombord på SJ:s tåg. 104 2017 års första nummer fick dock bloggarens blodtryck att öka markant. Först gapskratt sen förundrad ilska när det hela inte var något skämt… 086 Kupé berättar att det är dags att sluta vara så förbannat glad och lycklig och istället anamma sorg och förtvivlan – gärna gemensamt med andra på ett gnällkafé!! 089-kopia

093-kopia Citat ur artikeln:
”I september startade man ett gnällkafé i Skellefteå. Sensus i Göteborg håller Sveriges första negativitetskurs. ”Negativt tänkande – bättre blir det inte”, som blev övertecknad på nolltid.”
”Vi behöver en motkraft till positivismen”.088
Bloggaren baxnar!!

087 ”…negativt uppror…”

091 ”Nej, allting löser sig faktiskt inte alltid till det bästa. Saker går åt h-e och det känns skönt att att få deppa lite, gnälla och få ur sig problem och bekymmer. Och då blir det fel med klämkäcka kommentarer om kris och utveckling, att motgångar stärker – och på toppen av allt: en lyckobok i present.”

094 ”I boken Gilla läget – hur allt gick åt helvete med positivt tänkande” är författaren Barbro Ehrenreich rent ut sagt förbannad för att hon inte tilläts vara förtvivlad när hon hade drabbats av bröstcancer, utan istället möttes av käcka och respektlösa tillrop”.

Bloggaren mår faktiskt illa när hon läser detta. Vilka ilandsproblem!!
Är det bättre att lämna förtvivlade människor ifred? Eller kanske säga: ”- Bröstcancer OK – det är bara att ta beskedet.” Med ett ännu värre tillägg kanske – så negativt som möjligt: ”- Vi ska ju alla dö en gång. Det är bara att gilla läget”.

Att hylla negativt tänkande och klanka ner på människor som försöker peppa och uppmuntra är bara så sjukt! 106 Ännu mer påtagligt obehagligt blir det när bloggaren läser Faktum, en tidning för hemlösa i Göteborg: 109 ”Om du tänker ”det går åt skogen”, då har du redan förlorat…”

Tidningen Faktum har trots hemlöshet och förtvivlan fina kassar med uppmuntrande ord – som du kan vinna om du har tur med korsordet! 107 Sånt gillas!!

Eller på hemresan när tåget blev tre timmar försenat för att en stackars människa valt att ta sitt liv framför loket. Hade det blivit bättre om han eller hon mötts av ”- Det blir inte bättre än så här” eller ”- Allt löser sig faktiskt inte!”
Skulle det vara fel att försöka peppa och ”tala om ljuset i tunneln, det är mörkast före gryningen och allt kommer att bli bra”!? Även om man inte kan lova det?
Kanske hade det inte gått att ändra denna förtvivlade människas beslut men att uppmuntra till att odla sin negativism känns otroligt märkligt.

095 ”I år har motståndet tagit fart igen. Och det får stöd i vetenskapen. Forskare säger att överdriven optimism är skadlig och att man ska måna om negativa tankar…

Ilandsproblem, var det ja! Och hur man tjänar mer pengar på folks förtvivlan! Är det inte uppmuntrande kurser så är det de motsatta. Nu har vi ju kört det optimistiska ett tag – dags att locka folk till gnälligt tänkande! Kurs eller kafé – kom och gnäll och älta dina problem. Du kommer att bli SÅ lycklig då! 🙁

I samma tidning, Kupé, blir det kovändning! 100 Med negativt tänkande hade man rutit till åt folket i Vuollerim och sagt:
”- Det går aldrig! Avveckla gården med utrotningshotade fjällkor – det blir inte bättre än så här…099

MEN – se folket uppe i norr tänkte positivt och räddade gården och startade en verksamhet! 102

Positivism för såväl folk som fä uppe i Lappland! 🙂 101 Sånt gillas också!!
HÄR kan ni läsa om ”Rädda fjällkon” och om norrländsk parmesan!

Naturligtvis får var och en välja själv – försöka se positivt på tillvaron även i hårda tider eller vältra sig i elände ensam eller ihop med andra. Vi bor ju i gnällbältet så det kanske finns någon som vill starta ett gnällkafé i trakten? Gynna fortsatt gnällande kanske ihop med lite lagom skitprat också? Bloggarens åsikt vet ni nu.

HÄR hittar ni tidningen Kupé!
Bläddra till sidan 30 i e-magasinet om ni vill läsa om den nya trenden – negativt tänkande…
Och HÄR hittar ni tidningen Faktum!

070-kopia Härliga Händelser 2016 får bli motvikt till all gnälligt elände. För nu har lapparna öppnats! 59 stycken! Med andra ord mer än en härlig händelse i veckan förra året! Det känns väldigt – ja just det – positivt! 😀

Ett axplock. 034

038035068070-b

En av de finaste händelserna under 2016 var det som Mia Ahlgren sa bloggaren i april. 031
Det var ord som fick en liten människa att växa, känna sig ha ett värde när det ibland är väldigt mörkt. Och att Mia sa det hon känt och inte bara behöll det för sig själv, gjorde händelsen till en av de lyckligaste förra året för bloggaren. TACK Mia!

Bloggaren konstaterade också att det så gott som bara var känslor som lett till lappar i burken. D v s positivt bemötande, vänlighet och kärlek. Att sen nästan hälften av lapparna hade med en viss man att göra kan bloggaren förstå fast hon verkligen hållit sig från att svämma över burken med sådana hjärtelappar. 😉 Barnen fick många lappar också liksom stugan i Östergötland.

hjarta-med-hjartan

Nu startar bloggaren om – vägrar vara negativ – och tänker fortsätta att samla underbara minnen! 012

Leta efter godbitarna i tillvaron istället för det som grämer och förgör. Hitta hjärtan bland alla spretande grenar. 117
120 Självklart är inte alla dagar positiva och lyckliga men försök ändå att se ljuset i mörkret.

Det viktigaste av allt:

Var rädda om er och om varandra!
Älska mer – hata mindre!
Livet är så kort – du har inte tid att hålla kvar bekymren –
och det gör dig inte gott att älta oförrätter.

133
”Tankens kraft är stark –
du blir vad du tänker.”
Amen!

107-kopia

blasa-hjartan

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.