Om sorg och lycka – om livet…

Filosofiskt..., Känslor, Kärlek, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Kommentera!

mina-tankar Bloggaren har en speciell känsla för morgnar. På morgnarna kommer tankarna, minnena och funderingar. Ibland utvecklas de till dikter, ibland till en blogg.manga-tankar

Mina tankar…Den här morgonen kom tankar på mina föräldrar. img_6347 De två som gav mig livet en gång. Vad de tänkte, hur de ville att allt skulle bli. Deras omsorger om mig och hur jag förvaltat dem.

narbild-av-baby-susanne…….img_1642-2……img_0545

Lycka – suss-och-doktorn-ihop-med-morfar-for-lange-sen och sorg… susanne-i-tarar-juni-2011

Hur vi behandlar varandra och hur vi går vidare. Varför det blev som det blev och hur det kan bli bättre.

gamla-fotoalbum Att bläddra i gamla fotoalbum, se bilder och minnas vad som berättades om dem, kan ge ord på vägen. gamla-fotoalbum-inuti

196 Min mammas mormor och morfar. Ett kärleksfullt par. Bönder på en gård i Östergötland.

Här en bild från mina föräldrars bröllop. mammas-morfar-och-pappas-mormor-och-morfar Platsen är Lugnet i Regna – min mormors och morfars hus. På bilden ses i mitten min pappas morfar Emil och mormor Ida, ett strävsamt par med många barn, från Eskilstuna.

Och här – en bild från juletid för många år sedan: familjen-landerholm-en-gang Längst bak – min mormor Edith och min morfar Edvin. Framför dem de tre flickorna de fick – Karna, yngst, Doris, äldst och så Hjördis, min mamma.

Alla dessa människor bär jag med mig – om inte alltid via minnen – så faktiskt genom DNA.

Hur tänker jag då en morgon som denna. Jo, på de anförvanter som jag faktiskt har minnen av.
Kanske fick jag glädjen och skratten från min morfar Edvin? Alldeles säkert fick jag allt jävlaranamma från min starka mormor Edith!
Jag fick värme och omsorg av min farmor Svea och de lugna tankarna från farfar Bror.
Från mamma Hjördis fick jag ömsinthet, givmildhet och värme och pappa Göte gav mig rättrådighet, ansvar och redbarhet. Och från dem alla fick jag kärleken.

En mycket kär vän till mig ger mig ofta goda råd och ett av de senaste är:

Igår var igår och borta nu!
Ta bara med dig misstagen du kan lära av –
och lev sen här och nu.

Så försöker jag leva och jag tänker på att min mamma nog skulle ha sagt: – Fortsätt att våga så mycket mer än jag gjorde! Men var alltid väldigt rädd om dig!
Min pappa skulle säkert ge mig de här råden: – Slösa mer och var mer givmild mot dig själv och andra än vad jag var! Men se till att ha en god ekonomi ändå!

Sorg och lycka – livet. susanne-i-tarar-juni-2011 Nedbrytande sorg tar faktiskt slut och lyckan kan le igen. 7-juli-2016 Tro mig, jag vet! 😉

Du träffar människor, en del blir dina vänner och kanske mer, tänk på detta:
Alla har sådana här berättelser i sin DNA. Alla har sorg och lycka i sin ryggsäck. Så var ömsint och ödmjuk mot dem du möter.

Livet är ett fantastiskt äventyr om du bara ger det chansen!
Men det är fort över – så LEV NU!

Och nej, det är inte korkat, äckligt eller dumt att berätta om sina tankar och känslor! Jag gör det gärna i bloggform och försöker att hålla mig så etiskt riktigt som möjligt. Inte lämna ut någon så den far illa.
Ni som inte orkar med mina innersta tankar, min djupaste sorg eller min sprittande lycka – SLUTA LÄS! Enkelt! 🙂

susanne




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.