Här kommer Kväsarvalsen…

ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Mobbing, Sverige & Världen Kommentera!

kvasarvalsen-ake-gronberg Här kommer Kväsarvalsen! Nej, inte i Åke Grönbergs version utan på riktigt, i verkligheten…

Kväsa – vad betyder det? Så här säger Synonymordboken:

”Synonymer till kväsa

1. hämma, dämpa, betvinga, lägga band på, göra våld på, undertrycka, hejda, kuva, vingklippa, nedtysta
2. tukta, stuka, kuscha, förödmjuka, förnedra, snoppa av, åthuta, näpsa, bräcka, knäcka, stäcka, sätta på plats, ge en duvning, trycka ner i skorna, knyta upp svansen på.”
Kväsarvalsen – kväsa på riktigt – hur menar bloggaren då? Jo, det finns människor som när en önskan om att kväsa andra.
trycka-ner-nagon  Sätta andra på plats, kanske förödmjuka dom, visa makt (när man själv känner sig ynklig och liten)
–  helt enkelt trycka ner andra i skorna. behovet-att-trycka-ner-andra-i-skorna
trycka-ner Se till att andra inte kommer här och sticker upp!
Dom kanske påtalar felaktigheter – sådant som inte ska ändras på för ”så har det gjorts i alla tider”…
Få tyst på dom bara! Skrämma dom till tystnad. Det finns SÅ raffinerade sätt att göra det på utan att behöva ryta:
– Håll käften och vet din plats!! skalla-ut-nagon
Bloggaren är en sån som en del rädda vill kväsa, trycka ner, få tyst på! För bloggaren är en person som inte håller tyst om hon ser dumheter. Som vågar fråga. Som också vågar ifrågasätta. Som vägrar rätta in sig i leden! Vilka led??
MEN – det har inte alltid varit så…
radd-for-larare Bloggaren blev rädd i skolan. Rädd för auktoritära lärare utan förståelse. Lärare som ville visa makt och skrämma. Rädd, blyg och tyst – som gjort för att bli mobboffer – vilket bloggaren också blev. barn-som-mobbar
vaxaDet var då – men liten blir stor… stark-kvinna
Liten blir stor och tar till sig det hon lärt. Förstår att människor som vill kväsa är små och rädda. radd-karring
Människor utan inre balans och harmoni – små människor som mår dåligt och tar ut det på andra. pollaks-ord
hallkaften Människor som tycker att dom mår bra och blir lite större, om det trycker ner andra. Och särskilt är det skönt att trycka ner andra som hotar deras position – som vägrar göra ”som vi alltid har gjort” utan måste ifrågasätta och komma med nya idéer.
Människor som inte säger ja och amen utan vill ta en diskussion. Dom är de små människorna största fasa – och då ska det tryckas ner! trycka-ner-nagon
strong-people Bloggaren var liten och rädd i skolan men som vuxen är hon stark och trygg. Och tar heller ingen skit! ta-ingen-skit
Så blir bloggaren attackerad av en liten människa som ska sätta på plats för att själv känna sig större så reagerar hon! Protesterar och tar en diskussion. samforstand
Eller helt enkelt struntar i dumt folk! Sådant som inte är värt att lägga energi på. Som när bloggaren gick med i Miljöpartiet här i Arboga och en känd person i Arboga, lärare förresten, sa:” – Stackars er i Miljöpartiet som får in henne!”
DET är en liten människa som uttrycker sig så. Bloggaren bara log och gick vidare och kommer heller inte att avslöja den lilla människans namn – för bloggaren är en god människa trots att hon är stark.
Lika lite berättar bloggaren om vad människorna heter som säger till andra att ”de ska passa sig för henne” – och då menar bloggaren.
Små, rädda människor säger sådant om andra som de upplever starka – glöm aldrig det!
tala-med-varandra Nej, låt arbetsplatser och bekantskapskretsar bli ställen där man kan prata om allt utan hot eller förminskanden! För på sådana platser kommer det att råda harmoni.  frid-harmoni-sinnesro
radd-som-liten Så vägra låta dig tryckas ner av en liten människa
– som bara vill visa makt!radd-for-larare
trycka-ner-andra-och-nedtryckt-sjalvInse att det är livrädda människor du råkat ut för! radd-karring Ta makten över dessa små människor genom att protestera, ifrågasätta och ta en diskussion! batman-kvinna Du kommer att vinna – jag lovar!
Och skapa harmoni! 🙂
Så kör inte Kväsarvalsen!
Och vägra bli kväst!!
ta-ingen-skit-troja
harmoni
Odla harmoni och vänlighet istället!
Men vill du lyssna på Kväsarvalsen i musikform – klicka HÄR och kom till Youtube! Ewa Roos och Bert-Åke Varg framför den där!
toner”En kvanting träder i salen in, för att fröjda med fjällan sin, och alla rynkor blir glada i håg, ty stunsigare kvanting man sällan såg!
O, du den stunsigaste kvanting som vi nånsin i livet gett! Något av vår kvantitetttjolanting ty aldrig bättre i livet vi sett….”
Lite annat också i bloggen!
005 Arbogas Lucia! Lions i Arboga har beslutat att Arboga ska ha en luciakör och bland de som vill vara med lottas sedan ut vem som blir Lucia! 006
Alltså inget röstande! Ingen skönhetstävling eller en Lucia som är den som har mest vänner eller värsta släkten att ragga röster!
Köping och Kungsör tyckte inte alls att det var någon bra idé och fortsätter med skönhetstävlingen för den som kan ragga flest röster… Dåligt år 2016, tycker bloggaren!
Så här gick det för Köping då… 013
Och Arboga?? 014
012
HEJA ARBOGA!!
lucia-kille
lussekatter




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.