CATRINE OCH RÄTTVISAN!

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Preskeptionstiden för mordet på Catrine da Costa har gått ut.

Catrine da Costa foto Mördaren/mördarna går fria. Fallet blir aldrig helt uppklarat.

På en internetsida kan man läsa följande om fallet Catrine da Costa, citat:

”Den 27-årige Catrine da Costa försörjde sig prostituerad i Stockholms innerstad våren 1984. Hon var drogmissbrukare och bakom sig hade hon ett äktenskap med en man från Portugal, där hon även bott periodvis. Hennes två barn hade omhändertagits av de sociala myndigheterna och som närmast anhöriga fanns mor och syster i Solna.

I perioder bodde Catrine under våren hos olika män. Men på pingstdagen söndagen den 10 juni 1984 försvann hon. Enligt uppgift sågs hon sista gången av en äldre man på Östermalm där hon vilade ut under några timmar.

Den 18 juli 1984 hittades ett par plastsäckar med delar av Catrines styckade kropp vid Talludden under Essingeleden. Därefter hittades den 8 augusti ytterligare några säckar med delar av hennes kropp en kilometer därifrån. Dock fattades huvudet, de inre organen och det ena bröstet.

En obducent vid Rättsläkarstationen i Solna misstänktes kort därefter av polisen. Han hade varit kund på Malmskillnadsgatan vid flera tillfällen, och hans arbetsplats låg mellan de båda platserna där delar av kroppen återfunnits. Obducenten och en allmänläkare åtalades 1987 för att tillsammans ha mördat och styckat Catrine da Costa på Rättsläkarstationen i Solna.”

Hanna Olsson  skrev 1991 en bok om fallet –
jag har den och har förstås läst den! Catrine och rättvisan bok

Några år senare utkom boken ”Döden är en man”
där Per Lindeberg menar att de två läkarna i verkligheten utsatts för ett justitiemord.Döden är en man bok

Hur det nu må vara med den saken så är det FRUKTANSVÄRT
att sådana här brott kan ske! Cat d C Löpsedel Det är INGEN försvarande omständighet att Catrine var prostituerad! Cat d C avspärrat Att köpa kvinnor är ett brott i sig – och att ”använda” dom för att sedan mörda, stycka och skända kroppen – är vedervärdigt! Cat d C likpåsar

Författaren Hanna Olsson är feminist och sympatiserade åtminstone tidigare med Fi – Feministiskt inititativ. För att hedra Catrine da Costa och för att med alla medel försöka förhindra liknande händelser borde en minnesdag införas! En minnesdag som också blir symbol för alla kränkta, utnyttjade och på olika vis misshandlade kvinnor! Vad säger Gudrun Schyman i Fi!?

Läs gärna boken Catrine och Rättvisan! Finns som nyutgåva i pocketform bl.a.Bokus!

Catrine da C större


 • guest

  varför ska läsa lögner och konspirationsteorier ?? Även om jag är själv feminist, är jag 100% övertygad om att läkarna är oskyldigA. Hanna Olsson ger bara vatten på antifeministernas kvarn med sina uppenbart ogrundade anklagelser

 • Lena

  håller med dig, Mats ,,Även om jag själv är feminist

 • Lena

  << barn ÄR OCH FÖRBLIR väldigt osäkra vittnen. <<

  helt rätt, speciellt om hon r en bebis

 • Suzzel

  Det jag tycker är mest intressant är att efter årtusenden där prostituerade knappast haft något som helst rättsligt skydd mot våld, och sexuella övergrepp mot barn tystats ner, skedde ett så uppenbart justitiemord av de två läkarna. 
  Det är som om kvinnor och offer för övergrepp plötsligt, äntligen, fick en smula makt och sympati, och ilskan över millennia av orättvisor vällde upp och svepte med sig allt sunt förnuft. 
  Ingenting ställdes tillrätta, istället förstördes fler oskyldiga människors liv. 

  Jag vet inte om jag på ett mänskligt plan kan fördöma de många svenska män och kvinnor som lät sig övertygas av kvällspressen om läkarnas skuld – antagligen hade jag dragits med i samma hysteri. 

  Men just därför är det oerhört viktigt att vi feminister nu i efterhand ser över hur detta kunde hända, i vårt namn. Jag har lärt mig oerhört mycket av Döden Är En Man, och jag tror hela vår rörelse kan göra det. 

 • Jan Hedman

  Så mindre än 30 år räcker för att preskribera så allvarliga brott . Så sent som i december 2011 läste jag dock i en artikel av patrik nyberg att målet ska överklagas till HD bla eftersom kammarätten inte ska anses kunna agera som en allmän domstol och då ska dess agerande ses som grundlagsbrott? Säkert har några skenheliga liberaler varit inblandade i det hela ….. usch

 • Anonym i Kostym

  Nej, vi vet fortfarande inte om da Costa blev mördad eller ej.

 • Lisbeth Pipping

  Sant!

Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.