CATRINE OCH RÄTTVISAN!

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Preskeptionstiden för mordet på Catrine da Costa har gått ut.

Catrine da Costa foto Mördaren/mördarna går fria. Fallet blir aldrig helt uppklarat.

På en internetsida kan man läsa följande om fallet Catrine da Costa, citat:

”Den 27-årige Catrine da Costa försörjde sig prostituerad i Stockholms innerstad våren 1984. Hon var drogmissbrukare och bakom sig hade hon ett äktenskap med en man från Portugal, där hon även bott periodvis. Hennes två barn hade omhändertagits av de sociala myndigheterna och som närmast anhöriga fanns mor och syster i Solna.

I perioder bodde Catrine under våren hos olika män. Men på pingstdagen söndagen den 10 juni 1984 försvann hon. Enligt uppgift sågs hon sista gången av en äldre man på Östermalm där hon vilade ut under några timmar.

Den 18 juli 1984 hittades ett par plastsäckar med delar av Catrines styckade kropp vid Talludden under Essingeleden. Därefter hittades den 8 augusti ytterligare några säckar med delar av hennes kropp en kilometer därifrån. Dock fattades huvudet, de inre organen och det ena bröstet.

En obducent vid Rättsläkarstationen i Solna misstänktes kort därefter av polisen. Han hade varit kund på Malmskillnadsgatan vid flera tillfällen, och hans arbetsplats låg mellan de båda platserna där delar av kroppen återfunnits. Obducenten och en allmänläkare åtalades 1987 för att tillsammans ha mördat och styckat Catrine da Costa på Rättsläkarstationen i Solna.”

Hanna Olsson  skrev 1991 en bok om fallet –
jag har den och har förstås läst den! Catrine och rättvisan bok

Några år senare utkom boken ”Döden är en man”
där Per Lindeberg menar att de två läkarna i verkligheten utsatts för ett justitiemord.Döden är en man bok

Hur det nu må vara med den saken så är det FRUKTANSVÄRT
att sådana här brott kan ske! Cat d C Löpsedel Det är INGEN försvarande omständighet att Catrine var prostituerad! Cat d C avspärrat Att köpa kvinnor är ett brott i sig – och att ”använda” dom för att sedan mörda, stycka och skända kroppen – är vedervärdigt! Cat d C likpåsar

Författaren Hanna Olsson är feminist och sympatiserade åtminstone tidigare med Fi – Feministiskt inititativ. För att hedra Catrine da Costa och för att med alla medel försöka förhindra liknande händelser borde en minnesdag införas! En minnesdag som också blir symbol för alla kränkta, utnyttjade och på olika vis misshandlade kvinnor! Vad säger Gudrun Schyman i Fi!?

Läs gärna boken Catrine och Rättvisan! Finns som nyutgåva i pocketform bl.a.Bokus!

Catrine da C större


Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.