”Var alltid snäll och hjälpsam”…

Allmänt, Lokalt, Psykologiskt, Samhällsfrågor, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, Utbrändhet Kommentera!

Alltid snäll och hjälpsam ”Always be kind and helpful”  –  d v s – ”Var alltid snäll och hjälpsam”.
Sådant får man lära sig…
Och bloggaren har funderat och kommit underfund med – Snäll man det är bara dom snälla som bränner ut sig. Brinna bränd
Åtminstone kan hon inte påminna sig någon enda elak, överlägsen jävel av besserwissertyp som gått in i den så kallade väggen!Stöddig typ

Bara den som brinner blir utbränd Ja, bara den som brinner blir utbränd, heter det. Snällt och duktigt folk som engagerar sig och alltid vill väl – är de som åker på pumpen!
För dessa människor kan det gå mycket illa när bensinen tar slut… Bensinen är slut

En dag orkar man inte längre! ARG

Utbränd kvinna Man har gett allt och kraften är borta. Burned out manchettsnubbe

Även om det bara kommer upp ”kostymnissar” när bloggaren googlar efter bilder på utbrända män så finns väggen där för alla yrkeskategorier! Utbränd arbetare

Det handlar inte om jobbet i sig utan om människan bakom ratten! Utbränd bil En dag brinner det bara – oavsett om du sitter framför en dator eller ligger under en kärra och mekar.

Livet är mer komplext än så. Jobbet är inte allt – tolkat på mer än ett sätt. Du är inte en maskin, ett verktyg! Du är en människa med förhållanden, familj, bostad, umgänge, fritidsintressen (om du nu fortfarande minns dem…).
Och du har ETT LIV! Ett liv

Livet och tankarna Vad gör du med ditt liv? Har du tappat kontrollen? Känns väggen väldigt nära eller har du kanske redan rasat mot den?
Kom ihåg – ge inte upp! Ur det brända och till synes förstörda finns det fortfarande liv! Det brända grönsar igen Du har fler chanser! Ta dem! Lägg om ditt liv! Välj vad som är viktigt i livet och inte. Var gärna snäll och hjälpsam fortfarande men börja med dig själv – först – alltid!
För att kunna ta hand om andra måste man ta hand om sig själv först! DU är viktigast!
Ta beslutet, res dig igen och vandra ut i ljuset! Lev livet nu

Och ni andra – prata inte så mycket dumheter! Förtala inte människor! Snacka inte en massa skit! Visa att du har mer där uppe än vad munnen glappar om. Utbränd och de som inte fattar

För så här är det: Alla kämpar

Bloggaren känner många som kämpar på olika vis. Var ödmjuk mot din omgivning och mindre fördömande. Du vet inte alltid vad som rör sig bakom kulisserna – och du behöver inte veta det heller för att vara omtänksam och vänlig mot din nästa!

FÖRSÖK ATT VARA SNÄLL – någon snäll medmänniska har det jobbigt där ute!

Allt vad I viljen

Kram

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.