”Oprovocerade påhopp” på S i Arboga

ARBOGA, Arbogasåpan, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Pressen, Sverige & Världen Kommentera!

019 Den här insändare finns i dagens Arboga Tidning. Tre indignerade gamla socialdemokrater är upprörda över ifrågasättanden.

P-O Nilsson, Elsy Harrysson och Berit Oscarsson får acceptera ordet ”gamla” här – för de har varit med lång tid i partiet. ”Gammal” är annars något som upprört insändarskribenterna.
Läs insändaren på nätet HÄR!

Så här har bloggaren kommenterat – och, kors i taket, också skickat in som insändare till nämnda tidning! Detta trots att hon ”gjorde slut” med tidningen efter påhoppet förra sommaren som slutade med att bladet fälldes av PO/PON.

 

”Trots att jag numera ventilerar det mesta i min egen blogg gör jag ett inhopp här igen. Anledningen är insändaren ”Ett oprovocerat påhopp på S i Arboga”, undertecknad av P-O Nilsson, Elsy Harrysson och Berit Oscarsson i Bbl/AT 26/5.

Trion anser att signaturen ”Förtroendevald, Arboga” i en tidigare insändare, citat – ”ondgör sig över att S-politiker vill förkovra sig inför de nya roller man ska verka i”.

Undertecknad tror inte att ”Förtroendevald, Arboga” har något emot mer utbildade och erfarna S-politiker, tvärtom. Däremot kanske skribenten måhända önskar lite mer av nytt blod i kunskapsöverförandet.

För värst tycker Nilsson, Harrysson och Oscarsson att ”nestorn i Arboga” Olle Göransson behandlas i insändaren och framhåller bland annat Göranssons långa erfarenhet i riksdagen.  Olle Göransson är 86 år.
Trion skriver att Göransson är värd all aktning – vilket undertecknad självklart instämmer i. Samtidigt kan man fundera lite kring om hans kunskap i ämnet, citat: ”hur man ska arbeta för att hålla ihop inom partiet” kanske borde ha implementerats lite tidigare?

Trion avslutar med att tycka att den enda positiva med ”Förtroendevald, Arboga” insändare är att den visar, citat ”den människosyn som är huvudorsaken till att det blivit omöjligt att fortsätta att samarbeta”.
En, enligt mitt tyckte, mycket märklig men kanske inte helt förvånande slutkommentar. Samarbete handlar om att just
arbeta tillsammans – alla. Istället för att gå i försvarsställning och förlita sig till det gamla, som kanske är en av orsakerna till att det till slut gick som det gick för S i Arboga – borde trion välkomna reaktioner och nya idéer. Ta dem tillvara och öppna upp för allas åsikter.

Maktfullkomlighet och att stelbent leva på gamla lagrar har Arboga sett alldeles för mycket av alldeles för länge.”

 

Sen kan man väl knappast kalla reaktioner på socialdemokraternas utspel den senaste tide ”oprovocerade”. Provokation är väl verkligen det sossarna här i Arboga sysslat med – både utåt och internt. Något som dessutom blev deras fall.

Tidigare i veckan fanns roligare saker i lokaltidningen: 018 Nya jobb till Arboga och ett nytt, stort bageri med invandrat bröd, kan man väl kalla det. 017

Bageriet inriktar sig helt på bröd från Mellanöstern. En marknad som ägaren anser har för smalt urval av produkter i Sverige i dag.
– Det finns bagerier i hela Sverige som gör bröd från Mellanöstern. Men de tillverkar oftast bara två olika bröd. Det är nästan bara pita. Vi kommer att ha 17 olika bröd, varav 12-13 inte ens finns i Europa sedan tidigare, säger Abbas.” (Citat ur tidningen).

Abbas Salehzadeh heter entreprenören, kommer från Iran och bloggaren ser fram emot att få prova nya sorters bröd!Bröd från Iran
Läs artikeln HÄR i Bbl/AT om Sweden Arboga classic bageri AB!

Urban hade namnsdag igår och Bondepraktikan säger att ”Urbanus ska sommaren sända”. Nja, det får vi väl ändå hoppas inte är riktigt sant. För sådan här sommar vill vi inte ha: 020 Gråväder idag, regn och blåsigt. Inte kul alls!

Då kan man stanna inne – göra som katten Curry och krypa ihop i sin egen lilla vrå. 002

Eller varför inte baka, på tal om Iranskt bröd!? Något riktigt hjärtevärmande i regnrusket! 015 Var nu goa och glada och snälla mot varandra så lyser snart solen igen både ute och inne! Kram på er!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.