Förödmjukad – vems lycka utnyttjar du? Vem trampar du på idag?

Filosofiskt..., Känslor, Livet, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Relationer, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Kommentera!

Sad thing Har ni tänkt på att ibland kommer man till en punkt då det är dags att sätta ner foten. Alla gör det förmodligen någon gång – eller flera gånger i livet.
Nu får det vara nog!

Men vågar du säga stopp!?- Sluta! – Det är nog nu! Och till rätt adressat?

No face Är det inte så att det är betydligt lättare att ge sig på den som är enkel – än den som är svår? Med andra ord – reagera på den som du vågar ge dig på och inte på den som verkligen borde sättas på plats. I någon sorts frustration kanske – över ditt eget tillkortakommande?

Så enkelt att ge en verbal käftsmäll till den som är ärlig och vill väl – än till den som äter dig inifrån och ut!
Enkelt men totalt fel. För den som äter dig kommer snart att ha tagit varje munsbit av dig medan den som ville dig väl och som kunde ha lappat ihop alla trasiga bitar – gick vidare, ifrån dig, och försvann…

001 Livet är en lång resa. Det är inte alltid lätt att hitta rätt. Man får se upp för grynnorna så att man inte fastnar på fel ställen och i fel situationer.
Ibland har man ett val, ibland inte – men alla kan tänka till, stanna upp, sitta tryggt där på axlarna hos någon som finns där och sen välja riktning.

013 Kanske väljer man rätt, kanske fel – men valet finns och val kan göras om igen.
För livet är för kort och för viktigt att sjabblas bort. 005

Det här hittade bloggaren på Facebook igår: 008 En person som känner sig ledsen skriver: ”Visst är det hemskt när man försöker rätta till ett misstag och ju mer man försöker desto värre blir det. Och så försöker man ännu mer och då blir det ännu värre! Då vill man bara gå och gömma sig. Dra nåt mörkt över sig och aldrig mer titta fram.”

Kommentarer kom: 010 Och den här, som säger mycket: 009
”Ja ibland är det så… å då ligger det hos den andre tycker jag…för då vill de inte lösa problemet…o kanske de mår bra av det på något sätt. Njuter av det och drar nytta av det för egen del… jag försöker lära mig att hantera sånt…gå vidare o så får de väl hålla på…skit i det…du gör bara dej själv illa…gå vidare… Kram!!! <3”

Så kloka ord! Varför låta sig förödmjukas? Nej, gå vidare! Lämna människor som inte ser dig som den du är. Lämna dem som inte vill dig väl, utan bara finner glädje i att ge igen för sina egna misstag. Du är värd så mycket mer! Ge din vänskap och dina omsorger till någon som förtjänar den istället! 003

”Don’t look back. You´re not going that way.” – Se inte tillbaka – du ska inte den vägen.

Men visst är det lite sorgligt när vi går vilse i livet. 011 När vi missar de där viktiga avtagsvägarna för den stora, lättkörda motorvägen.

När det kunde ha blivit så bra…En dag kommer någon att krama dig så hårt att alla dina brutna delar faller på plats igen -mindre kopia

Bloggaren tycker synd om alla som drabbas så här. 016 Men – livet är alldeles för kort för att sörja över det som inte går att göra någonting åt. Förödmjuka inte dig själv genom att låta dig förödmjukas ännu mer. Gå vidare!

Vems lycka utnyttjar du idag? Vems känslor trampar du sönder? När ska du ta itu med ditt eget inre så att du säger STOPP till dem som utnyttjar dig och välkomnar de som vill dig väl. När? Vågar du? Valet är ditt.

Too late

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.