Saxad såpa – om politikerna och ödmjukheten och lite andra knäppa klipp!

ARBOGA, Arbogasåpan, Bilar och andra fordon, Blommor och blad, Djur och Natur, Lokalt, Mat och Dryck, Nyheter, POLITIK, Sverige & Världen Kommentera!

SAXSåpa Numera verkar Arboga Tidning vara en aldrig sinande källa till blogginspiration och tacka sjutton för det när såpan bara fortsätter att flöda i den lilla ”Såpastaden Arboga”018

För några dagar sedan tyckte bloggaren nästan lite synd om före detta ordföranden i Socialnämnden i Arboga – upprorsmakaren som gjorde självmål och fick ”sitt” parti att lämna efter 97 år vid makten.
Men just som man ville hoppas på en smula mer av självinsikt och verklighetsuppfattning hos nämnda upprorsmakare,  tillsammans med kanske lite mer av ödmjukhet, kommer nya rubriker i lokalbladet! 019

020 Kerstin Rosenkvist (S) vill ha en ”fallskärm” motsvarande 30 332 kr per månad från den förvaltning hon är anställd vid – Socialförvaltningen – som redan sedan länge går på knäna med snålt tilltagen budget och utarbetad underbetald personal!
Rosenkvist riskerar tydligen att bli utan lön under maj – augusti. Visst är det tråkigt!! 021

Men den nya kommunstyrelsen vill inte ge henne pengarna. ”- Vi tror att det finns arbete på socialförvaltningen”, säger Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Och visst finns det jobb! Kerstin Rosenkvist behöver inte vara orolig! Hon blir säkert välkomnad med öppna armar under semesterperioden som inleds snart. Hemtjänsten och äldreomsorgen behöver alltid folk! Rosenkvist behöver nog inte ens besöka Arbetsförmedlingen för att få ett skift!

022 Rosenkvist verkar dock inte vara på humör och har inte så mycket att säga tidningen längre…
Så märkligt – hon som var så alert tidigare!?

Andra klipp, mindre klibbiga, kommer här! Lite positivt om Arbogakuskarna! 005

Och en insändare som bloggaren tyckte var riktigt bra! 004 Om att bygga äldreboende på Sturevallen i Arboga istället och hyra ut Tornet till annat för kommunen inkomstbringande!
Synd att skribenten är så blyg att han/hon inte vågar stå för så bra åsikter offentligt. En ”Moderat i Arboga” ska det tydligen vara i alla fall!
Tyvärr hittar inte bloggaren den kloka insändaren på tidningens insändarsida – kanske den läggs upp senare…

Sen är ju djuren en stort problem… Är det inte vargar så är det kaniner… 024…eller vildsvin…025 Ja, bort med dom bara! Vad har dom här att göra!?

En lite mindre klok insändare tyckte bloggaren det här var – förslag på förbud mot att grilla kött på offentlig plats… 023

Ja ja, tänk så många olika åsikter det finns! Landstinget i Västmanlands åsikt är att fotoförbud ska råda på lasaretten i länet. 007
Då får bloggaren passa sig som tar till kameran i tid och otid!
Här är några bilder! 😀 013

016 Snälla bilder med blommor och blad och blå himmel! 002
Elaka bilder på kött som ska grillas… Travarbos kött

Och så lite kul bilder på vad man kan ha för sig när sommaren nalkas och bästa bilarna ska ut och luftas! 011 Den fina Mercuryn tillhör Kajsa Sjödahl.

Sköt er nu och ta det lite lugnt! Grilla snällt! Köttet ovan är från Travarbo Gårdsbutik i Medåker, strax utanför Arboga. Hjortkött och kött av vildsvin på bilden!
HÄR hittar du deras hemsida!

GLAD PINGST!
Kram på er!Fallskärm

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.