Sommar på två dar – och Arbogas minst omtyckta person just nu??

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, Väder och vind Kommentera!

Vi börjar med den tråkiga delen – Arbogas just nu minst omtyckta person – eller hellre minst omtyckta personer??

Arbogasåpan gled ju runt som värst för drygt en månad sedan och fyllde lokalbladet. 003 En kaotisk tid vars enda vinnare möjligen var tidningen själv som gjorde scoopet och som sannerligen såg till att mjölka ur det mesta ur såpan.

Vi som bor i stan vet ju hur det gick – hur kommunalrådet (s) först sparkades av sina egna, men hur sossedrevet missbedömt situationen vilket innebar att de borgerliga kunde ta över makten efter 97 år av socialdemokratiskt styre och hur 1 maj-tåget sen sensationellt ställdes in av det skamfilade socialdemokratiska partiet.

Men bloggaren undrar lite hur sossedrevet mår idag? 004 Hur en av de mest härsklystna initiativtagarna till det som sen blev ett pinsamt självmål har det?
Diskussionerna har gått höga i insändare och på sociala medier såväl som på arbetsplatser och ”ute på stan”. Det sparkade kommunalrådet Agneta Bode får nästan bara sympatier och lovord medan det är drevet som måste anses som Arbogas minst omtyckta personer just nu.
Styrelsen med Kerstin Rosenkvist i spetsen som gjorde en missbedömning och ”såg till att socialdemokraterna förlorade makten” och dessutom fixade så att partiet förlorade så gott som allt anseende för tillfället och förmodligen för rätt lång tid framöver.

Kerstin Rosenkvist vuxenmobbad Hur mår Rosenkvist och svansen idag? Bloggaren mötte just Kerstin Rosenkvist i en av stadens affärer här om dagen. Eftersom Kerstin är en känd person i Arboga, förtroendevald och dessutom tidigare granne och vän till bloggaren så hälsade bloggaren naturligtvis.
Föremålet för hälsningen var inte så intresserad av att hälsa tillbaka, det märktes tydligt. Hon tittade bort och svarade släpande heeej….

Bloggaren tyckte faktiskt lite synd om henne. Det kan inte vara lätt att vara vare sig Rosenkvist eller drevet just nu.

Ja ja, det är bara att bryta ihop och komma igen, som det så käckt heter. Slicka såren och lära sig av misstagen för att sen försöka bygga upp förtroenden igen. Bloggaren önskar lycka till.

Nu över till något helt annat – sommar på två dar! 043

Bloggaren for till Regna socken i norra Östergötland på valborgsmässoafton. 007 Gravar besöktes och smyckades och sedan gick färden mot stugan intill sjön Björklången.
013 Som ni ser av bilderna så var det ”vanlig vår” då.
018 Fika ute…
…men det var inget väder att ta av jackan på. 019

Sen hände det grejer! 023 Bild från Strömsnäsbron in över Arboga 3 maj. Några dagar senare började solen värma rejält. 035 Björkarna fick inte bara musöron utan rejäla blad! Det japanska körsbärsträdet blommade över på ett dygn och rabatterna exploderade i blomsterprakt! 024

Den 5 maj såg bigarråträdet ut så här: 032
Två dagar senare – så här! 037

20 grader och stekande sol – sommar direkt! Så nu gäller det att hänga med i svängarna! Och att ta vara tiden mellan hägg och syren, om man nu hinner…

Ha det gott, lev väl och ta hand om er och om varandra! Vi ses!

040

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.