Helgnyheter från Såpastaden!

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Djur och Natur, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Kommentera!

035 30 april och 1 maj – båda allmänna flaggdagar! 30 april för kung Carl Gustaf som fyller 70 år men bloggaren flaggar för mamma! Mamma Hjördis var född på valborgsmässoafton 1925.
1 maj är är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890 – fast inte i Arboga nu då… 001

Såpa När vi ändå är inne på politik och bloggens rubrik idag innehåller såpa kommer den här bilden från Arboga Tidning i fredags! 001 Socialdemokraternas såpaaktiga beteende genererade historiskt maktskifte i stan!

002 I torsdags var det hela formell klart! De borgerliga i Arboga tar över efter 97 års socialdemokratiskt styre. Så här ser Arbogas nya ledning ut: 005 Ihop med M, L, KD och MP regerar nu även C, V och OPA.

Bloggaren tycker det är synd att inte hennes pappa fick uppleva denna dag! Göte och Anders Cargeman valet 2010 IMG_7083 Pappa Göte Wahlfeldt var en aktiv politiker inom dåvarande Folkpartiet och ses på de här bilderna i samspråk med Anders Cargerman inför valet i september 2010. Göte och Anders Cargeman 2010 IMG_7080 Som mycket intresserad av politik och med en stor önskan om maktskifte i Arboga kommun är bloggaren säker på att pappa Göte jublar nu i sin himmel!

Och sossarna fortsätter att göra bort sig… 006

007 Kan ingen få tyst på kvinnan, kan man undra!? 009
Fast å andra sidan är det bra när politiker visar den rätta ullen och kommer ut med sina rätta jag. 😉

Annat jobbigt kan det här tyckas: 010 Eller inte…
Hur många har haft nytta av Arbetsförmedlingen?? Dags att lägga ner hela den verksamheten, tycker bloggaren. Starta om med något annat, något nytt, som ger resultat och inte bara kostar skattebetalare en massa pengar!

Komma ut ur garderoben med sitt rätta jag, ja. Suss ut ur garderoben eller Det gör bloggaren allt emellanåt och även idag blir det lite personligt snack – rumsrent denna gång. 😉

032 Bloggaren kom att tänka på att hon har satt en personlig touch på sin gård. Här på bilden ses äppelträdet till vänster – den sattes när mellanbarnet Jakob föddes.
Sorten är Maglemer och kommer sig av fantastiskt goda äpplen som en arbetskamrat bjöd på för många herrans år sedan.

017 Den gula forsythian sattes för att bloggaren såg så många vackra forsythiabuskar när hon och dottern besökte Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg ett stort antal gånger för flera år sedan. Längs med spårvagnens väg mot sjukhuset var det kantat med ljuvligt gul forsythia den våren.

016 Kaprifolen som doftar underbart när den tiden kommer – är från mors och fars gård. Ett mycket kärt minne.

På baksidan finns en kastanj. 022 Den planterade äldste sonen efter att som liten parvel hittat en kastanj på gården som hade grott. Och den tog sig! 019

Intill kastanjen finns en ek. 020 Bloggarens barn hade byggt en trädkoja i lönnen på gården och där höll också en ekorre till. En höst hittade dottern ett ekollon med en liten grodd. Den sattes i jorden och är nu ett stort träd.

Det japanska körsbärsträdet planterades  på gården på grund av dotterns stora intresse för Japan men också för att det är så vackert när det blommar förstås. 026

Invid huset har bloggaren låtit en syren som självsått sig stå kvar. Den blommar med vita blomklasar och doftar ljuvligt. 031 Runt staketet och upp mot fönstret slingrar en klätterhortensia – bara för att den är så vacker och doftar så gott. 🙂

028 Och den här lilla filuren – en gargoyle – kommer från Skåne och köptes för att bloggaren kom att älska alla gargoylar på
Notre Dame Notre dame vid ett av besöken i Paris! Gargoyles i Notre dame

Det finns mer personligt på bloggarens gård men det här får räcka. Jo, den här lilla tjejen kan få vara med också! 025 Högst personliga lilla Vilda Wilma!

Bilderna på Notre Dame och gargoysarna kommer via Google men den här bilden har bloggaren tagit själv i juni 2012 – livrädd över att vara så högt upp i tornen på kyrkan! 😀 Men ett foto blev det till slut! Gargoyle-på-Notre-Dame-juni-2012

Lev väl och ta hand om er och om varandra! Hjärta

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.