Besök i storstan och så lite eländes elände som vanligt…

Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Evenemang, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, SEX Kommentera!

011 I veckan som gick besökte bloggaren Stockholm. Den främsta anledningen var det här: Mamma Mia The Party ”Mamma Mia – The Party”Tyrol, Gröna Lund! 020

Det blev en jättehärlig helkväll! 019

014 Folk började strömma in efter 18.30. Snart var det alldeles fullsatt. 016
Nikos hälsade välkommen till sin taverna! 024 Nikos spelas av Michalis Koutsogiannakis. En fantastisk kväll där vi alla var en del av showen – så kändes det. 021
Massor av härlig ABBA-musik förstås, proffsiga uppträdanden, verkligt god mat och en härlig stämning rakt igenom. Kvällen avslutades med att alla vara uppe på dansgolvet! Underbart! Vilket hålligång!

Bloggaren kan verkligen rekommendera en besök på Nikos Taverna! Klicka HÄR för att läsa mera om Mamma Mia – The Party! Där kan du boka biljetter också om du vill.

Vi hann med annat också. Första bilden i bloggen visar utsikten från Fotografiska Museet som vi besökte. Vädret höll sig riktigt bra och en dramatisk himmel utan regn är ju bara vacker att titta på! 013

Här några bilder från Fotografiska: 009

Flera utställningar och den som berörde mycket var ”Ikoner – en utställning om att få finnas”.008 Så här skriver Fotografiska om utställningen, citat:
”Genom 21 porträtt tar modellerna sin plats i konsten, i samhället och i historien för alltid. På detta sätt inkluderar vi genuint en grupp som annars sällan får synas och som aldrig synts i historien. Fast de alltid funnit där, vi tror på allas rätt att få finnas.”

005 *** 006

007

Klicka HÄR för att se film och bilder från fotograferingen! Rebellen Jon 20 år ”Rebellen – Jon, 20 år”.
(Det sista fotot är från Fotografiskas hemsida.)
HÄR kommer du till Fotografiska Museets första sida!

Har man lust för lust kan man ta sig till Bondegatan och slinka in på Love Store! 😀 004 Klicka HÄR för att komma till Love Store’s hemsida!

031 Körsbärsblommans dag har firats i Stockholm och så här vackert var det i Kungsträdgården! 027

035

Ett par härliga dagar som också innehöll besök på Mall of Scandinavia i Solna och shopping! Det blev till att skriva ner alla roligheter och stoppa i burken över ”Härliga händelser 2016”! 🙂 Härliga händelser en av dem

Hemma i Arboga är vädret så där… 045
Men inne grönskar det! 052 De där små gröna ska bli doftande luktärter när de blir stora! 😉

Lite eländes elände också… Det är ju tyvärr en hel del sådant nu och bloggaren tar ändå bara upp en bråkdel av eländet.
Såpa Arbogasåpan är ju lokalt ständigt återkommande tyvärr och en insändare i Arboga Tidning säger så här, citat:
”Socialdemokraternas medlemsmöte den 18 april kan bara beskrivas som ett dåligt skämt. Partiet har förlorat majoriteten i kommunen vilket är det största som hänt på 100 år. Den frågan fick inte ens diskuteras!”
Läs hela insändaren skriven av ”Fritidspolitiker” HÄR!

Bloggaren tror att Socialdemokraterna i Arboga får det mycket svårt framöver. För att rädda partiet till valet 2018 borde alla berörda sossar som deltagit i denna pinsamma såpa avgå från sina poster.
Men det sorgliga är väl att girigheten och oförståndet fortfarande är det allena förhärskande. Det egna vinningen istället för partiets bästa. Tragiskt!

Annat lokalt elände finns i Köping: 001 En blind man lämnades åt sitt öde i grannstaden. Socialförvaltningen ville inte hjälpa till… Hemskt!
Men signifikativt för social omvårdnad i Sverige. Vem bryr sig om den som redan ligger?? 🙁
Nu blev det polisen som gav en hjälpande hand. Läs artikeln på nätet HÄR!

På tal om politik – vad tycker ni om Liberalernas nya logga… 047 Pinsamt, tycker bloggaren – eller signifikativt det också kanske. Manslemmen är ju fortfarande det som avgör din framtid – karriär, lön, ställning i samhället o s v.
Så har du en sådan dinglande mellan benen och dessutom ståfräs som hos Liberalerna så är din lycka gjord… 🙁

Annat ur DN är det här – som bloggaren tycker är mycket skumt: 046 En ny DN-serie under namnet ”Vem vinner på invandringen – och vem förlorar?”

??? Vad menar DN? Vinna eller förlora? Vad?
Finns det något val… Being a refugee Bilden här är från en väns sida på Facebook.

Jaha, vad ska vi avsluta det hela med nu då? Katten Felix kanske? 051 Han ser bekymrad ut av allt eländes elände – så vi slår väl till med en ”Tuula” från DN också. 049 Inte så upplyftande det heller kanske… På tal om politik och manslemmar…

Nej, sista bilden får allt bli lite vacker körsbärsblom från Kungsträdgården i Stockholm i fredags! 032 Sköt er nu och var rädda om er!

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.