Sex är ingen enkel match! Sex som makt och bekräftelse…

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, Psykologiskt, Relationer, SEX, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., Vetenskap Kommentera!

Tänkande kvinna Ju längre man lever och upplever – desto mer lär man sig. Eller – ju fler erfarenheter – desto fler tankar och funderingar…

Som det här med sex! Missionärsställningen
Sex är så mycket mer än bara fortplantning! Kan vara så mycket mer än en skön upplevelse också… Sex en hälsofaktor ”Sexualitet en hälsofaktor” – säger bilden och texten lyder: ”En väl fungerande, kärleksfull relation med en positiv sexualitet får många människor till att må väldigt bra. Självkänslan höjs, man blir bekräftad och får bekräfta, man känner sig älskad och får älska.”

Men hur många får uppleva sexualitet som en ”hälsofaktor”?

Sex som makt och bekräftelse Sex kan vara makt och bekräftelse! Makt Det finns män som våldtar för att känna makt. Det finns också män som får sig själva bekräftande genom att ha mycket sex och ofta. Ju fler sexuella relationer desto större ego.
En mindre ”välutrustad man” kan få sig själv bekräftad genom att bli pappa till många barn. Ett ”Storleken har ingen betydelse-syndrom”. Man med tio barn

Makt 1 Män har ofta makten i sexuella relationer eftersom det är upp till männen att ”fungera” för att få till sexet. Dvs ingen stake – inget sex, om man vill uttrycka sig lite rått. Det visas lite i den s k missionärsställningen – men mannen överst. Missionärsställningen Mannen med makten att genomföra det. Kvinnan underlägsen – tar emot – och kan alltid ta emot oavsett intresse… Makt! Kvinna som dörrmatta

Män kan bli bekräftade genom sex – de tar, kommer och segrar  – men hur går det då för kvinnorna?? Bofriend bekräftelseKvinnor vill bli bekräftade – men blir kvinnor det? Varför ska det alltid vara jag

Kvinnor som vill ha sex är lite tabu. Män får ta för sig medan kvinnor ska hålla på sig. Vägrar de och istället vill njuta av ”hälsofaktorn sex” kallas de lössläppta, promiskuösa – hora!

I en relation där kvinnor vill bli bekräftade kan de av män betraktas som tjatiga, jobbiga, krävande. Krävande för bekräftelse(De två tecknade bilderna kommer från Fanny Åströms blogg. Hon skriver också om bekräftelse i relationer. Bloggen hittar du HÄR!)

Sex är så mycket mer än bara fortplantning! Kan vara så mycket mer än en skön upplevelse också…
Sex kan handla om självförtroende, otrygghet, om viljan att ses som den människa man är – en bekräftelse på att man duger.
Långt borta från jämställdhet och lika villkor – långt borta från sunt förnuft och acceptabelt beteende…

Sex är ett av behoven i Mazlows behovstrappa. Behovstrappan Abraham Maslow och hans behovstrappa finns beskrivet på många ställen på nätet. Bilden här och texten nedan kommer från Psykologi iFokus – klicka HÄR!

”En behovshierarki eller behovstrappa är en förklaringsmodell inom psykologin för hur människor prioriterar sina behov. Den primära iden innebär att behoven på en lägre nivå måste vara tillfredsställda innan högre mål blir viktiga för individen.
Fysiologiska behov: Basala behov som luft, vätska, mat, värme, sömn, sex.

Om inte de här behoven tillgodoses kan vi drabbas av sjukdomar, irritation, smärta, obehag, och därför strävar människan efter att så snabbt som möjligt tillfredsställa behoven och uppnå jämvikt.

Så länge de fysiologiska behoven inte är tillfredsställda kontrollerar de människans tankar och beteenden eftersom organismen primärt är inställd på överlevnad.”

Trappan visar att ”behoven på en lägre nivå måste vara tillfredsställda innan högre mål blir viktiga”. De ”Fysiska behoven” är det första som måste vara tillfredsställt och i de behoven ingår alltså sex – förutom luft, vätska, mat värme och sömn. SÅ viktigt är alltså sex.

Sex är ingen enkel match!
Ängslig man Män vill bli bekräftade – känna sig värdefulla.  Kvinnor har precis samma behov. Ängslig kvinna

Bloggaren har inga svar på frågor. Det här är tankar och funderingar som ploppar upp i hjärnan genom att leva och uppleva. Det bloggaren kan känna är – PRATA MER MED VARANDRA! – VISA VÄRME OCH ÖDMJUKHET! – BEKRÄFTA OCH DU BLIR BEKRÄFTAD!

Jobbig sex Sex är ingen enkel match – men så viktigt! Sex bekräfta Och glöm inte alla bekräftande kyssar! Kyss

006 Älska och visa varandra respekt. Hjärta med händer

Sex en hälsofaktor




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.