Om att ta sig friheter… vrålarg blogg levererad!

Brott och straff, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Samhällsfrågor, SEX, Sverige & Världen Kommentera!

Frihet Frihet! Då tänker man på något bra eller hur? Något alla vill ha –
– men som en del inte klarar av…Nej

Bloggaren kom att tänka på det här genom en länk till en film på Facebook. Den handlade om en ny app för att skydda kvinnor från överfall. App

9cd6c2ed-iphoneflatmountexp_06m0df06m0df000000 ”You´re never alone” kallar företaget OnCamera appen – klicka HÄR för att komma till hemsidan.

Från USA naturligtvis och visar en app med tvåvägskamera där du får kontakt med en polis samtidigt som du filmar den som misstänks ha för avsikt att överfalla dig.
Bloggaren har ingen aning om ifall detta fungerar och det är inte det första hon tänker på utan VARFÖR SKA DENNA APP BEHÖVAS??

Nu är vi inne på frihet – eller rättare sagt att ta sig friheter… Vrålarg smiley
LagbokLagen har en hel del att säga om frihet och Wikipedia beskriver ordet frihet så här, citat:

Frihet är rätten att tala, tänka och agera som man vill. Den kan anses vara negativ genom avsaknandet av lagar eller positiv genom lagar som ger en möjligheten att använda sin frihet t.ex. lagen om mänskliga rättigheter.”

Frihet regleras i många avseenden genom lagar – sen finns det dom som ändå tar sig friheter! Bloggaren kommer tyvärr åter in på ämnet: VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄN!? The war on women

Hur kan det behövas appar för att kvinnor ska våga gå ut? Ja, inte bara kvinnor – män ger sig på andra män också, med olika avsikter.
Varför tar sig män friheten att objektifiera kvinnor?? Tafsa Se kvinnor som föremål som de bara måste, och anser sig ha rätt – att ta på, tafsa, våldta och döda efter behov?

Sexsamtal I dagens lokaltidning står det om en man som dömts för sexsamtal till olika kvinnor som han valt ut slumpmässigt.
Hur tänker man då?? Bloggaren har väldigt svårt att sätta sig in i denne mans sätt att bete sig? Hur många kvinnor väljer ut telefonnummer till okända män och sen ringer upp och stönande ställer sexfrågor??

epost sex Hur många kvinnor skickar sex-sms till okända eller ber unga killar posera framför webbkameran och sen sitta dräglande där och ta för sig??

Ändå blir det ett jävla liv, rent ut sagt, på märkliga män som trots allt detta känner sig tvungna att häva upp sin stämma och protestera att ”DET GÄLLER FAKTISKT INTE ALLA MÄN!!”
Orka!! Arg smiley säger bloggaren bara!!

Jo, kvinnor vet att det finns ett antal män som inte ”tar sig friheter” – dom har gift sig med några (skilt sig från en del som inte höll måttet…), har manliga vänner,  pappor och även söner som inte tafsar, stönar i telefonen eller våldtar kvinnor (eller andra män). Det handlar liksom inte om det – om dom! VI VET!

Istället för att hela tiden känna er kränkta – HÅLL KÄFTEN – eller gör något åt era medbröder!! Håll käften smiley

sexual-harassment-workplace-job-boss-day-ecards-someecards….Sur smiley

Sur smiley…. Sexism

distant-since-sexual-harassment-workplace-ecard-someecards…. Sur smiley

would-telling-you-to-go-screw-yourself-be-a-violation-of-the-firm-s-sexual-harassment-policy_original.jpgTummen upp




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.