”Dispyten” som fällde tidningen…

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Nyheter, Personligt!, Pressen, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

Hurra Hurra! Bärgslagsbladet/Arboga Tidning får inte idiotförklara bloggaren!
Detta står nu klart sedan brevbäraren igår kom med beslutet från Pressombudsmannen (PO) och Pressens Opinionsnämnd (PON). PON 1

Vad handlar det om? Jo, det här: Susanne W Lindes insändare 26 maj 2015 Bloggaren ville i insändarform ha svar från Arbogas kommunledning på en del frågor om valet av två aktiva Sverigedemokrater som Årets Medeltida Brudpar 2015.

Frågorna som var enkla och återhållsamma fick inga svar från de styrande i kommunen men genererade däremot mängder av hatmail och även telefonpåringningar från SD-anhängare till bloggaren personligen. I tidningens pappersform och på nätet publicerades många motargument och Bärgslagsbladet/Arboga Tidning valde i den debatt som följde att publicera detta i papperstidningen:

Slutreplik från BMRH 3 juni 2015

Den anonyma insändaren säger, citat:
”Det gäller Susanne W Linde. Jag förstår att man kan ha ”otur när man tänker”. Om man har ”otur” varje gång borde man kanske be om hjälp för att kunna lära sig att tänka rätt?”

Bloggaren blev upprörd över detta påhopp och hennes barn tog mycket illa vid sig. Kontakt togs direkt med tidningens ansvariga – från insändarredaktören till chefredaktör och ansvarig utgivare.

Insändarredaktören vägrade be om ursäkt och ansvarig utgivare iddes inte ens svara.

Idag vet vi resultatet – bloggaren vann! Det är m a o inte OK att anonymt publicera ett personangrepp där den angripna dessutom namnges.

Ansvarig utgivare försvarar sig… PON 14 PO svarar: PON 15

PON 2PON 3

PON 4 PON 5 PON 6 PON 7 PON 8 PON 9 PON 10

PON 11 PON 12

PON 13 Svårt att läsa? Gå in HÄR och läs allt på PO:s hemsida!

Och det där med ”dispyt” – hur menar bloggaren då?
Jo, det handlar om en debatt på Facebook – också om tidningen och deras etik. En kvinna skriver upprört på Facebook hur hennes son i tidningen pekas ut som misstänkt vid en trafikolycka. Inlägget Hon skriver vidare: Nyhetschefen 1

Bloggaren blir, som många andra på Facebook, upprörd och skriver på Facebook: Inlägget 2 SwL

Detta svar kommer från nyhetschefen: Nyhetschefen 2
Bloggaren kommenterar och får svar…: Nyhetschefen 3 Citat Bbl/AT:s nyhetschef:

”Så du dömer hela vår redaktionella verksamhet efter en dispyt som du har haft med vår insändarredaktion till följd av ett kraftigt uppskruvat tonläge i debatten kring medeltidsbröllopet.
Vilken tur att inte du är journalist. Visst vill vi hitta de svart-vita tonerna, men att det finns grått däremellan kan man inte blunda för. Tror inte att du skulle må dåligt av att lite oftare försöka hitta de där nyanserna. :-)”

Bloggarens slutkommentar blev: Nyhetschefen 4

Eller rättare sagt – slutkommentaren kom igår och här på bloggen idag! PON 13 - Kopia

Det är tydligen inte lätt att vara ödmjuk… Tänk så enkelt och billigt tidningen kommit undan om de helt sonika bett bloggaren om ursäkt för ”dispyten”  den där dagen i juni förra året. Då hade tidningen sluppit schavottera och dessutom inte behövt betala 13000 kr exkl moms till PO och PON i s k expeditionsavgift.

Högmod går före fall!

Thelma
Chefredaktören har redan slutat.

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.