Alla pappor är skitstövlar!

Känslor, Lokalt, Personligt!, Relationer, Sverige & Världen Kommentera!

Kvinna med brödkavel Alla pappor är skitstövlar! Så kan man nästan tolka artikeln i Expressen som nu delas vilt på sociala medier.

Till alla pappor som inte lever upp till titeln –

så lyder rubriken på artikeln som sågar papporna längs med fotknölarna genom Sara Wigséns försorg. Sara Wigsen (Foto från Expressen).

Daddy and me Expressen ”Så – det här skriver jag till alla pappor som inte finns där. Det finns inga ursäkter. Det är inte ditt barns fel. Det är ditt fel och bara ditt fel. Du kan skilja dig från din partner men du kan inte skilja dig från ditt barn. Du kan faktiskt inte det.”, citat ur artikeln.
Du kan läsa hela krönikan HÄR.

Argt par Det handlar om skilsmässor.
Om familjer som går sönder. Skilda sängar Om barn som far illa när mamma och pappa inte längre håller ihop. Mamma flyttar från pappa

Vi har hört det förr. Vi har läst om det tidigare. Kvinnor har klagat och kommer att klaga igen på samma sak – frånvarande pappor. Arg kvinna 1

Visst, det finna många pappor som bara är föräldrar på pappret, kanske bara genom ett faderskapstest. Det finns pappor som aldrig träffar sin barn därför att de aldrig haft en relation till barnet eller kanske tappat den på vägen. Det finns taskiga pappor. Men det finns många bra och längtande pappor också!

Daddy please come home Det är aldrig ens fel att två träter! När mammor säger att barnen far illa av pappor som ”inte ställer upp” så har de själva stark del i att barnen mår dåligt.

Argt par 1 Hur många skilsmässor är lyckliga skilsmässor? Att det över huvud taget skulle existera lyckliga skilsmässor tror bloggaren är mer en fiktiv konstruktion. Det finns alltid förlorare och bittra ex.
OCH bitterheten slår hårt mot barnen. Gråtande flicka

Argt par 2 Visst, det kan vara bra att gå skilda vägar för barnens skull när mamma och pappa bara bråkar. Men att förstå att skilsmässan handlar om två vuxna som inte kan leva tillsammans längre är det viktiga! Där har barnen ingen skuld och ska heller inte behöva lida också efter skilsmässan.

Ilsken kvinna skriver på man En kvinna i Expressen tar ifrån pappor titeln ”Pappa”. Det är hårt! För hårt! När mamman ofta också har skuld i att föräldraskapet inte fungerar efter separationen!

Svartsjuk kvinna Kvinnor/mammor som inte kan acceptera att mannen/pappan numera inte ”tillhör henne” utan har ett eget, nytt liv.
Svartsjuka som svärtar ner även barnen!Arg kvinna 2
Arg kvinna med sms Kontroll av vad mannen/pappan håller på med, vilka han träffar och vad han gör i sitt nya liv. Svartsjuk kvinna bättre än detektiv
Svartsjuka som genererar osämja, avståndstagande och ännu värre – skitsnack om mannen/pappan inför de gemensamma barnen! Korkad ex text
Hela tiden skuldbeläggande av mannen/pappan – till exempel som nu – artikeln i Expressen som delas vilt av bittra, arga och svartsjuka kvinnor/mammor.

Svartsjuk kvinna text

Hur tror dessa kvinnor/mammor att deras beteende påverkar barnen? Mår barnen bättre? Får de en godare relation till sin far? Knappast!
Gråtande pojke Avståndet mellan pappa och barn blir större, relationen allt sämre och kanske först i en framtid när barnen börjar förstå – inse också mammans beteende – kan leda till att kontakten mellan pappa och barn blir bättre. Kanske även mamman skuldbeläggs då för en förlorad barndomstid med pappan.
Men då har många år gått. Mycken sorg passerat och många tårar runnit. Även hos pappan!

SÅ bra om svartsjuka, skilda kvinnor - text

Nej, det är inte ens fel när två träter! Alla kvinnor och mammor som genomgår en separation måste inse att nu är det ett nytt liv på egen hand som gäller. Ett liv utan mannen de tidigare haft vid sin sida. Bygga upp något nytt utan att hela tiden hänga på mannen. Bli självständiga – för sin egen skull självklart men allrahelst för barnen och deras uppväxt!
Sen behövs samarbete med mannen/pappan för barnens skull – inte motarbete! Att jämka, försöka, prova nya vägar – samarbeta! Eftersom ni skildes av en anledning – krävs det ansträngning för samarbete. Fixa det!
Barn vid grav Det finns faktiskt kvinnor/mammor som blir ensamma genom att mannen/pappan dör. Där barnen blir helt faderslösa. Dessa kvinnor klarar sig! Barnen också – och deras liv fylls nog med mer av fina, positiva bilder av mannen/pappan än hos de kvinnor/mammor som genomgår skilsmässa…

Som bilden lite längre upp säger: ”Att vara en bitter, svartsjuk, kontrollerande, tokig exfru är ute. Försök att bli en kärleksfull mamma till era barn istället.”

Det är närmast pinsamt hur osjälvständigt och beroende en del kvinnor beter sig. Gaska upp er! Ni klarar er lätt utan en man! Visa det nu och visa barnen! Sluta prata smörja om barnens pappa! Det leder inte till något gott alls. Glöm den f d mannen och börja leva! För er egen skull och er egen självkänsla men främst för barnen!

Pappa går från barn

 

011 - Kopia Bloggaren har själv varit med om en skilsmässa och vet att hennes egna känslor påverkade barnen även om hon försökte att agera objektivt. Vi är inte mer än människor! Men blir vi upplysta, tänker till och försöker lägga våra egna känslor åt sidan så gör vi barnen en stor tjänst och alla kommer att må så mycket bättre.

Så strunta i Sara Wigsén och hennes bitterhet och börja leva. För din egen skull och för era barns.

We can do it

Avslutningsvis lite bilder från det som symboliserar bloggarens nya liv! 🙂

025 Lite nyinköpt krimskrams. 026 Och så den där halskedjan som betyder så mycket… 027 Love! Life! Love life!
Kärlek! Liv! Älska livet! Hjärta

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.