Tappa greppet – om landet, världen och pressen.

ARBOGA, Lokalt, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

018 Dags för en liten blogg igen. Det är svårt att hålla sig nu när uppslagen duggar tätt! Är det inte det egna landet som är på väg att rasa samman så är det världen i stort.
Se bara på förstasidan i dagens DN! 028
Bloggaren tror faktiskt att det är fullt möjligt att vi får se Donald Trump som USA:s nästa president! Varför inte – när allt annat vedertaget bra förkastas och det usla och giriga tar över! Gäller såväl USA som lilla Sverige!

Annat som sjangserar är pressen. Att kvällstidningarna för länge sedan gått över gränsen vet vi alla men nu ska lokalpressen göra en look-alike.
Bloggaren har länge märkt hur lokala Bbl/AT börjat köra med braskande rubriker och alltför närgångna journalister och det verkar fortsätta. 012

Det är detta som bloggaren reagerat på den senaste veckan: 012 - Kopia En dödsolycka i området och onsdagstidningen såg ut så här: 012 - Kopia - Kopia – närbild: 013 Och inne i tidningen ser det ut så här: 032 Flera bilder – på den stora bilden syns en liten hund. Tankarna går genast till om den kan ha varit med i olycksbilen. Vems hund är det?

Dagen efter, torsdag 14/1, fortsätter tidningen: 012 - Kopia - Kopia (2)
”De sörjer omtyckt kollega och vän” – lyder rubriken på första sidan.
På sidan 8 i tidningen: 016 Journalisterna har besökt den dödade kvinnans arbetsplats och hennes kollegor där samt barnens skola… Tidningen känner sig tydligen också nödgad att berätta att den döda kvinnans man var en av de första att komma till olyckan… Ja, tidningen skriver precis exakt så mycket de kan utan att direkt avslöja den döda kvinnans namn. Snaskigt och oetiskt, tycker bloggaren!

Braskande rubriker på fredagen: 017
”Här är platserna unga fruktar” – det är alltså Arboga vi talar om, inte Chicago…
Bloggaren tror inte vi har alltför mycket att frukta i småstan och inne i tidningen låter det lite mindre dramatiskt… 015
Nu känner unga bara ”obehag” i centrala Arboga…

Bloggaren vet att flera reagerat på kvällstidningsstuket och bloggaren känner att det här kanske inte är rätt sätt att locka kvar prenumeranter och lösnummerköpare.
Sen finns det annat anmärkningsvärt att ta upp – men det kommer i en blogg längre fram – var så säkra!

Vi behöver en lokal tidning med lite ”Grönköping” över sig! Lite ”Tant Olgas senaste sticklingar” Växter och dam och ”Unge Liam berättar om sin passion för Starwars”. Starwars Låta vanliga människor komma till tals i tidningen och så en massa bilder.
Självklart ska olyckor och tillbud också berättas om – men utan snaskig journalistik!

Om nu Bbl/AT gett upp tanken på småstadstidningen kanske lillebror Magazin24 kan ta över! Tummen upp

På tal om elände – korrupta pampar och politiker och annat hemskt – såg bloggaren den här bilden på Facebook som måste visas! Sossar från FB
Och nu när de sura borgarna vädrar morgonluft så kanske vi kan påminna om att det finns en hel del skandaler från Reinfeldts tid också! Mardrömmen inför 2010 års val Aftonbladet
Och Vattenfall... Vattenfall
HÄR kan ni läsa om en del politiska skandaler under senare år.

Ja, vad gör man om livet känns surt! Tja, bloggaren hittade något bra i Desiguals senaste lilla katalog. 027 Det här! 025 ”When life gives you lemons make lemonade!”
Jättebra! Glad smiley Får du bara citroner i livet – gör en söt och god lemonad av dem istället!  Lemonad

010 Ja, när livet bara känns SÅÅÅ trist – planera för framtiden! En resa, kanske! 003 Snygg och billig resväska hittade bloggaren tack vare lokaltidningen faktiskt. En test över liknande väskor hade publicerats och denna var näst bäst i test och billigast. Fast bloggaren hittade den ännu billigare på nätet sen! 😀

Resan går hit: Samtidigt i Goathland UK - Kopia Goathland i England. Mer känt som Aidensfield. Fotot är från gårdagen då det faktiskt kommit lite snö i norra Yorkshire! (Foto: Hannah Richardson, ägare till The Goathland Hotel)
Bloggaren ska besöka Heartbeat Vehicle Rally och ”The sixties weekend” i sommar! Heartbeat rally
Här är en bild från senaste besöket: Ljung i Aidensfield Ljungen blommar – utsikt från järnvägsstationen i Goathland där man kan ånglokståget till Whitby!

Så ta det lugnt och chilla ner! Det är lätt att tappa greppet! Det här är en bra bild att tänka på i olika sammanhang! Dont let idiots ruin your day Reta inte upp dig på sådant som inte är något att bry sig om – vara vad det vara månde! Bloggaren bestämmer sig för att hon själv helt klart ska tänka i den riktningen!

Glad smiley Njut livet! 004

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.