Snurr i december! Presenter, mat och känslosvall!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Feminism och jämställdhet, Högtider, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

Decemberfönstret Bloggaren är dålig på att blogga numera och ännu värre blir det när juletider närmar sig. Och snurrigare! Så här kommer en snurrig blogg från en snurrig bloggare! 🙂

Morgonen är mörk men lite tända ljus och kaffe i den stora blå koppen gör den liten ljusare. Morgonmys

Trots att dagen ter sig så här… Grå dag 11 dec 2015…begav sig bloggaren ut – av en enda anledning – julkorten! Postar julkort Nu är de postade men sen gick bloggaren resolut hem igen – för småregn och blåst kändes inte kul alls.

Vad kan man då göra annars dessa tider? Tja, bloggaren har ju Röda Korset som ska ha sitt! Röda Korset Klädhantering i Kupan i Västerås! Sen är det lite eget kontorsarbete som måste till nu och då. Kontorsarbete

Sorterar man inte begagnade persedlar i Västerås eller granskar fakturor kan man slå in julklappar! Julklappsinslagning Den som inte köpt några än – eller har kvar att köpa – varför inte ett fint armband! Snö of Sweden 2 Snow of Sweden har designat armbandet åt FN och deras arbete mot barnäktenskap. Snö of Sweden 1 Så här skriver FN på sin hemsida, citat:

”Armband mot barnäktenskap.
Varje dag beräknas 39 000 minderåriga flickor giftas bort runt om i världen. Var tredje flicka i utvecklingsländer riskerar att bli bortgift innan hon har fyllt 18 år.
Den grymma verkligheten vill vi förändra! Svenska FN-förbundets projekt Flicka stödjer därför FN:s arbete för att stoppa barnäktenskap och könsstympning i Afarregionen i Etiopien. Kampen mot dessa grymma sedvänjor kräver ihärdigt arbete och oväntade allianser. Alla kan göra något, och ett smycke kan förändra världen!
Därför har Snö of Sweden och FN-förbundet tagit fram ett exklusivt armband som säljs till förmån för FN:s arbete för flickors rättigheter. Var tredje pärla i armbandet har ersatts med en naturlig kristall, som symbol för flickor som riskerar att berövas sin barndom.
Priset för armbandet är 299 kronor, varav 150 kronor oavkortat till kampanjen Flicka. Ta chansen att förändra världen med pärlor och kristaller! Glittra för flickors mänskliga rättigheter, rädda en outfit och medvetandegör din omgivning på samma gång. Stöd FN-förbundets arbete för varje flickas rätt att vara barn!”

Klicka HÄR för att komma till FN:s hemsida och HÄR på Snow of Sweden där du också kan beställa armbandet och hjälpa till att rädda flickors barndom!

Bloggaren har köpt ett armband som julklapp till sig själv – se bilderna ovan!

Mat hör julen till och bloggaren väljer julskinka från vildsvin om det ska finnas någon julskinka över huvud taget på julbordet! Vildsvinsskinka finns i gårdsbutiken i Travarbo utanför Medåker, nära Arboga. Klicka HÄR för att komma till Travarbos hemsida.

För ovanlighetens skull köpte bloggaren fläskkött här om dagen – men det var för att köttet kommer från Högsta mellan Valskog och Köping. Grisarna på gården får springa fritt utomhus och djurhållningen är ekologisk. Klicka HÄR för att komma till Högsta!
Fläskkotlett från Högsta Här provsmakar bloggaren en fläskkotlett från Högsta. Otroligt god! Ta gärna kontakt med Carina Andersson på Högsta om du vill handla. Hon finns även på Facebook.

Korv kanske man vill ha också och då rekommenderar bloggaren Team Kolartorp och Thomas Bolander! Korv från Thomas Bolander Thomas öppnar snart en gårdsbutik en bit utanför Arboga så håll utkik – Thomas finns också på Facebook!

Blommor hör julen till och förutom väldoftande hyacinter som fyller hela hemmet så har bloggaren amaryllis! 002 Och så levererar älskade mammas stora, fina hibiskus blomsterprakt lagom till den dystra december! IMG_2434[1] Som en hälsning från lilla mor…

Julfin ska man ju vara också gubevars! Suss Lite rött i håret förutom klippning och så fint under förstås! Trosor på tork och inte vilka som helst

Bloggaren befinner sig ju i lite av ett känslomässigt kaos som några läsare eventuellt kanske har uppfattat. De här bilderna från Facebook speglar en del… 😀

Have fun ….. I can be mean as fuck….. In the end we regret ….. We dont meet people by accident ….. Shut the fuck up ….. You know something

….. Kiss the hell out of me please ….. If you want to know where your heart is

Ja, så där håller det på! 😀  Hjärtans snurr

Katterna är dock stabila och där ska det gosas på olika vis! Curry gos Curry!

Vilda Wilma! Vilda Wilma gos
Felix gos Och så Felix – siesta på sängen.

Annars är det lugnt… 😀  Se där ja, en blogg om än en snurrig en är härmed levererad! Ha det gott och sköt er!
TomteSuss Bloggaren tillönskar alla en lugn och skön december, en fridfull jul, en härlig nyårsafton och ett superhäftigt, spännande nytt år 2016!!
(Om det nu inte blir någon mer blogg i år…risken är ju rätt stor… 😀 )

Ett lokalt tips till sist: Arbogas julmarknad infaller nu i helgen – 12-13 december. Se tider m m HÄR!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.