Har du biofobi!? Lite advent, lite december och lite Grotesco också! OCH UNHCR!!

Högtider, Kultur, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

1 december1 december idag och bloggaren börjar med en undran: – Är du biofob? Har du biofobi?

Bloggaren finner uttrycket i Svenska Turistföreningens senaste tidning Turist. ”Rädsla för djur och natur – biofobi”. 015 I artikeln ”Varning för naturen” finns denna statistik: 014 Det är troligare att du får uppsöka läkare på grund av trädgårdsarbete eller golfspel än genom möte med en björn! Trafiken är dock det absolut farligaste!

Varg Ändå blir folk som tokiga bara det ryktas om att ”någon” sett vargspår i skogen! Allt till skjutgalna jägares stora glädje… 🙁
VÅGA VÄRNA VARG och försök vara lite mer realistiska, snälla! VARGTJUT
Var inte en sån biofob!

Scala Grotesco Bloggaren var på teater i helgen. På ”Grotesco – en nära-döden-revy” som går på Scalateatern. Grotesco En fantastiskt rolig och bra föreställning med bland andra Henrik Dorsin och Per Andersson. Se den om ni har möjlighet! ”Romen och Julia” var en av de bästa av det allvarliga som också levererades bland alla skratt. På slutet när vi köpt riktigt mycket mjöl fick vi också Håkan Juholt!! Mer säger inte bloggaren! 😀

En sådan här kunde man bland annat köpa i pausen! 🙂 Strömsholms öl på Scala Öl från Strömsholms Brygghus!
Vår föreställning filmades så det är möjligt att den kommer i TV framöver. Håll utkik då. Susanne på Scalateatern 28 nov 2015 En sherry i baren innan föreställningen!

001 Demonstration nära regeringskansliet på lördagskvällen. 002

Gamla Stan 1 Gamla stan. Gamla stan 2

Och visst behövs det demonstrationer och protester! Här ligger en gammal kvinna för att sova den kalla natten till första advent. Romer Fryser hon inte!? Är hon inte rädd!?

Stockholms stadsmission logga Gör något!! Ge en slant av ditt överflöd till Stockholms Stadsmission till exempel. Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.

När denna blogg skrevs ringde en representant från FN:s flyktingorgan UNHCR och bad för alla människor som flyr krig och död. UNHCR Självklart började bloggaren att ge en slant varje månad via autogiro!
Gör det du också! Lägsta belopp är 50 kronor och det kan du säkert avvara! Klicka HÄR för att komma till UNHCR!

Vi som kan bodde på Birka Hostel – ett mycket bra vandrarhem. 003 Bra läge centralt i StockholmLuntmakargatan alldeles nära Hötorgets T-banestation.
Badrum på rummet. 005
Rekommenderas! Klicka HÄR för att läsa mer om Birka Hostel. Dyrare än en hel del vanliga vandrarhem men mycket billigare än hotell!

Julmarknad i Gamla Stan 29 nov 2015 Julmarknad i Gamla stan på 1:a Advent blev en blöt historia… Bättre då att köpa en liten julklapp på den fina butiken Nordic DesignsDrottninggatan 7 i huvudstaden!Nordic Designs Klicka HÄR för att se deras hemsida!
Sen avsluta med en kaffe och donut på Dunkin Donuts intill Centralstationen. Donkin donuts

1 Advent Väl hemma firade bloggaren 1:a Advent i lugn och ro. Kattvakten hade skött sig och katterna var glada. 😉

Den här fina adventskalendern, inköpt i Gamla Stan i helgen kom till användning idag! Min adventskalender Ett hus som man kan vika upp! Inuti Med en lika spännande och fantasieggande baksida! Baksidan

En ”vanlig” finns också! Bloggaren älskar adventskalendrar! 013

Så! 1 december är inne! 1:a Advent är avklarad! Nu kan julen snart få komma! Tomte

011

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.