Normaliseringen av rasism – Adam Tensta och jag.

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Brott och straff, Främlingsfientlighet, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

”Normaliseringen av rasism” får igång bloggen idag. Detta frö till blogg har legat och grott länge men den som fick fröet att blomma ut och bli en blogg var Adam Tensta. Adam Tensta i TV4s God morgon 16 juli 2015

Adam Tensta har i en debattartikel i Aftonbladet krävt en ursäkt av TV4-gruppen för att de bjudit in  ”youtubestjärnan” Louise Andersson Bodin som personlig tränare i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.
Louise Andersson Bodin Anledningen är att hon tidigare lagt upp en video som hon döpt till ”Negerbög”. I videon säger hon bland annat att ”negrer” är ett folkslag och att man ska få använda ordet, annars är man rasist.

När Adam Tensta inte hörde någon ursäkt tog han itu med det imorse i direktsändning i TV4 – se inslaget HÄR!

Adam Tensta ber TV4-gruppen om svar på tre frågor, citat Nyheter24:

”Hur en person som Louise Andersson Bodin kan bli bokad till programmet,
hur hennes medverkan rimmar med kanalens paroll ”noll rasism”
och varför TV4 inte har gått ut med en ursäkt efter Andersson Bodins medverkan.”

Jag skäms när TV4 normaliserar rasism – säger Adam Tensta.

Att negligera dessa frågor, sopa dom under mattan och lägga locket på – det är normalisering av rasism, anser också bloggaren!

Bloggaren har själv varit med om denna typ av normalisering! När Arboga Medeltidsförening gick ut med att två i kommunen aktiva Sverigedemokrater ska blir ”Årets Medeltids Brudpar” försökte bloggaren få svar från kommunen. Det visade sig inte gå varför en insändare publicerades – med ett antal frågor till kommunledningen. Dessa frågor var:

1. Jag vill veta om de styrande i kommunen är inblandade i valet – eller om Medeltidsföreningen självsvåldigt väljer och det därmed finns risk för omdömeslösa val? 

2. Jag vill också få motiverat för mig hur två personer med främlingsfientliga åsikter kan anses lämpliga att representera Arboga officiellt under en av de största turistattraktionerna i kommunen? 

3. Sammanfaller de styrandes åsikter med SD:s vad gäller invandringspolitik? Om så icke är fallet väljer de styrande då att ignorera den symbolik och det ställningstagande som valet av brudpar innebär? 

4. Jag och många med mig anser att Medeltidsdagarna ska vara en tillställning där alla människor ska kunna känna sig välkomna – även flyktingar och utrikes födda. Hur tror de styrande i kommunen att valet av Sverigedemokratiskt brudpar uppfattas av de sistnämnda? Känns valet som en publiksuccé och ett lyft för Arboga? Om inte – vad tänker ni göra åt det?

5. Eftersom valet har upprört en del känslor – hur kommer den polisiära bevakningen att vara under Medeltidsdagarna och innebär det större kostnader för kommunen, i så fall hur mycket större?

SD-bröllopet Hela insändaren i lokaltidningen finns att läsa HÄR!

Bloggaren fick aldrig svar på sina frågor! Det hela har tystats ner, sopats under mattan – rasismen normaliseras genom kommunens och lokaltidningens försorg.
Resultatet blev en anmälan till Pressombudsmannen från bloggarens sida efter att lokaltidningen som ”slutkläm” på debatten om huruvida det var rätt av bloggaren att ställa frågor till kommunledningen om valet av brudpar publicerat detta i papperstidningen:

034

För den som är synskadad kan bloggaren berätta att texten säger ”Det gäller Susanne W Linde. Jag förstår att man kan ha ”otur när man tänker”. Om man har ”otur” varje gång borde man kanske be om hjälp för att kunna lära sig tänka rätt?”
Anonymt undertecknad ”BMRH”

Förutom en kränkning mot bloggaren personligen är detta en uppenbar normalisering av rasism! Kommunledningen passar och svarar inte på frågorna. Tidningen avslutar debatten med att anse att insändarskribenten har problem med att tänka rätt – d v s det var fel att ställa frågor om hyllning av Sverigedemokrater vid av kommunen sponsrat bröllop.

Dessutom kan bloggaren avslöja att i ett yttrande till Pressombudsmannen angående bloggarens anmälan skriver chefredaktören att alla insändarsvar som följde på bloggarens inlägg enbart var emot densamma.
M a o kan man förstå att chefredaktören tyckte det var OK att anse att bloggaren har otur när hon tänker och borde söka hjälp för det.

SKANDAL, anser bloggaren och ser detta som ett led i den stora, skrämmande normalisering av rasismen som är på gång där att göra Sverigedemokraternas politik rumsren är ett av de mest horribla.

Bloggaren låter sig inte skrämmas eller tystas! Bloggaren låter sig inte tystas

Nej till rasismen Ja till mångfalden

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.