Explosionen i Arboga!

ARBOGA, Lokalt, Olyckor, Sverige & Världen Kommentera!

035 Söndagens blogg visar bilder från Herrgårdsgatan i Arboga och Byggnadsfirma Lundhs fastigheter som drabbades av en kraftig explosion igår kväll. Aftonbladet skriver om händelsen HÄR!

014 För den som tänkt sig att passera genom Arboga på Herrgårdsgatan fick tänka om. 015 Polisen har spärrat av från norra sidan av Herrgårdsbron 016 och över på den andra sidan. 017 Infarterna både österut och mot väster vad gäller Storgatan är också avspärrade.

018 Trevåningshuset
är hårt drabbat. 022

021 Fönster utblåsta. 019

Byggnadsfirma Lundhs kontor ser ut så här: 020 Man får vara oerhört tacksam över att olyckan inte inträffade en vardag då kontoret är bemannat… 024

Bloggaren pratade med en av polismännen som vaktar området så att obehöriga inte kommer innanför avspärrningarna. Han hänvisade till att gå runt Pingstkyrkan för att se ödeläggelsen på andra sidan huset – som är värre.

023 Det positiva hade extrapromenaden med sig att bloggaren upptäckte att Pingstkyrkan har en trevlig baksida!
På uteplatsen satt bland andra Byggnadsfirma Lundhs VD Conny Ivansson och bloggaren fick en pratstund med honom. Vi talade om ”änglavakt” när inga människor blev allvarligt skadade i olyckan. Hade explosionen skett en vardag hade det kunnat handla om dödsoffer…

025 Hörnet av huset som vetter mot Trädgårdsgatan hade också fått fönster utblåsta. (Pingstkyrkan skymtar i bakgrunden).

Förödelsen var stor på baksidan av fastigheten. 032

028 —- 029 —- 026 Liknar lite av en krigszon.
En motorcykel har slagits sönder bland annat. 030

Huset mitt emot, där Pizzeria Sicilia ligger har också drabbats. 031 En av vakterna berättade att pizzerian fått dörren utblåst.

Enligt uppgift har de drabbade hyresgästerna evakuerats till hotell i Arboga. Conny Ivansson, VD hos Lundhs, berättar att ingen får gå in i fastigheten innan den kontrollerats och besiktigats på grund av eventuell rasrisk.
De boende på det närliggande äldreboendet Strandgården Storgatan har lyckligtvis inte drabbats.

HÄR i P4 Västmanland kan ni läsa och höra Polisen berätta om explosionen som alltså inträffade igår kväll, lördag och HÄR berättar VD Conny Ivansson om läget idag i ett nytt radioinslag från P4.

En mycket otäck händelse som borde få många att tänka till. Var det gasoltuber som exploderade eller var det någonting annat?

Så här läser bloggaren på Gasföreningens hemsida, citat:
I flerbostadshus får man endast ha gasolbehållare som är mindre än 5 liter. Detta innebär att den blå campingbehållaren är tillåten, eftersom den har en behållarvolym på 4,8 liter. gasol-gas-257x300

Vidare står det, citat: ”Det är över huvud taget inte tillåtet att förvara behållare med brandfarlig gas på vinden, i källaren eller i garage för flerbostadshus. Detta gäller oavsett behållarnas storlek och antal.”

Läs mera HÄR på Gasföreningens hemsida.

Utredningarna lär visa vad det var som orsakade explosionen – gasol eller något annat – och man kan nog räkna med att den som avslöjas som ansvarig för det hela kommer att åtalas.

033 Det blev en promenad hem igen medan moln tillfälligt lagt sig en stund över staden. Molnigheten varade dock inte särskilt länge och sen blev det gräsmattan igen! 😀 002

Avslutar söndagens dramatiska blogg med något lite roligare
– denna strip ur dagens DN! 😀 013

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.